Vali Ata’dan ‘Atatürk’ü Anma Günü’ Mesajı

08 Kasım 2018 Perşembe 17:17
Bu haber 751 kez okundu

Hatay Valisi Erdal Ata, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ata'dan ‘Atatürk'ü Anma Günü' Mesajı
Hatay Valisi Erdal Ata, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.

 Mustafa Kemal Atatürk, 1’inci Dünya Savaşından yenik çıkmış, topraklarının büyük bölümü işgal edilmiş, ekonomik olarak tükenme noktasına gelmiş bir ülkeyi, Samsun’dan başlattığı İstiklal mücadelesindeki askeri dehası ve vatanseverliğiyle yeniden ayağa kaldırmıştır.

 Türk Milleti, yüreğindeki inanç ve Ata’sının verdiği umut ile yediden yetmişe canı pahasına Kurtuluş mücadelesini vermiş ve O’nun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kazandığı zaferler ve bize kazandırdığı eserlerle değil aynı zamanda ortaya koyduğu idealler ile başta milletimiz olmak üzere tüm dünyaya ufuk açan bir liderdir.

 Bizler de O’nun “En Büyük Eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere eserlerine sahip çıkarak; çağdaş dünyanın güçlü üyesi olmanın azim ve kararlılığı içerisinde olacağız.

 Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

 

Yorum Gönder