Vali Doğan Öğretmenler Gününü Kutladı

25 Kasım 2019 Pazartesi 11:17
Bu haber 524 kez okundu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da Öğretmenler Günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Vali Doğan Öğretmenler Gününü Kutladı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da Öğretmenler Günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hatay Kültür Merkezinde hazırlanan kutlama programına katıldı. Saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kutlamalara, Kültür Merkezinde devam edildi.  Etkinliğe, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra 8. Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Uğur Anabal, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, mesleğe yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerimizi temsilen konuşan öğretmenlerimizden sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.  

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan yaptığı konuşmada, “ Sayın Valim, değerli konuklar, sevgili öğretmenlerim, 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun törenimize hoş geldiniz, Sayın Valim, resmi ve özel okullarımızdaki 26 bin öğretmenimiz 430 bin öğrencimizle her gün büyük bir şevk ve heyecanla sınıflarımızda buluşuyor. İlimizin en küçük ve uzak köylerinden en kalabalık şehirlerindeki merkezi okullarında, devletimizin eğitim hizmeti adına biz öğretmenler varız. Ülkemizin geleceği olan sevgili öğrencilerimize, her konuda rehber olmak, rol model olmak için çalışıyoruz. Kaybedilecek tek bir öğrencimiz bile olmadığını, her bir öğrencimizin ayrı bir fert olduğunu, ayrı bir yeteneğe sahip olduğunu bilerek görev yapıyoruz. Görevimizi yaparken yaşadığımız zorlukları, içimizdeki meslek ve öğrenci sevgisiyle aşıyoruz. Ancak zaman zaman arkadaşlarımızın uğradığı haksız şiddet, ölüme varan saldırılar kalbimizi kırsa da yüreğimizdeki meslek heyecanını asla azaltmamaktadır. Sevgili öğretmen arkadaşlarım,“ Büyük gözlü çocuk. İnsanın içine kadar bakıyor. Sorar gibi.” Büyük şair Cahit  Zarifoğlu'nun dizelerinde dediği gibi her bir çocuğumuz sınıfta bize bakıyor, bizi rol model görüyor. Bu nedenle her şeyimizle onlara örnek olmalıyız. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfederek buna göre hayata hazırlamalıyız. Çocuklarımızın akademik başarısı yanında hayatta başarılı olmaları için de rehberlik yapmalıyız. Onlara insan olarak ne iş yaparlarsa en iyisini yapmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Komşusu açken tok yatmamayı, kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmamayı, yalan söylememeyi, vatanını ve milletini sevmeyi, dünyada en güzel şeyin iyilik olduğunu öğretmeliyiz. Tarihimizin kültürümüzün inancımızın derinliklerindeki felsefeye kapı açmalıyız. “Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm” mısralarındaki anlamın farkına varmalarını sağlamalıyız. Divan şiirimizin zirve şairi Şeyh Galibin  “Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen” dizelerindeki dünyanın kapılarını açmalarını sağlamalıyız. Bu yönde çalıştığımıza inancımız tamdır. Sayın Valim, muhterem konuklar,  sonunda bizlere bu günleri sağlayan başta başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, görevi uğrunda şehadet mertebesine erişen şehit öğretmenlerimiz ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, pazar günü olmasına rağmen törenimize katılarak eğitimciye verdiği değeri gösteren Sayın Valimiz ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyor, bütün meslektaşlarımın Öğretmenler Gününü kutlayarak herkesi saygılarımla selamlıyorum." dedi.

 Programda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan , “Çok değerli hocalarım, kıymetli mesai arkadaşlar kıymetli hanımefendiler kıymetli beyefendiler herkesi saygı ve saygıyla selamlıyorum. Günaydın diyorum.  Göreve Yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Görevi başında bulunan öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum.  Emekli olan öğretmenlerimize sağlık sıhhat, mutluluklar diliyorum. Görevi başında şehit olan Ve bu dünyadan diğer dünyaya intikal eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle şükranla minnetle anıyorum.  Öğretmenlik kutsal bir meslek, çocuklarımızın efsanesi, çok çocuklarımızın idolü çocuklarımızın rol modeli, olan kişilerdir. İlkokula başladığımızda bu heyecanı birlikte yaşadığımız ve hayatımız boyunca unutmadığımız hayatımız boyu da bize yol gösteren yön veren kişilerdir. Dolayısıyla devlet adına milletimiz adına şükranlarımı sunuyor,  büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Biz son yıllarda özellikle eğitim yatırımlarına çok ciddi önem verdik, son 15 yıla baktığımızda, yapmış olduğumuz okul sayısı. Okullarımızdaki donanımları ve  fiziki şartların iyileştirilmesine baktığımızda çok ciddi yatırımlar yaptığımızı herkes görebilmekte, tabi bu çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi, çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanabilmesi onların medeni milletlerin çocuklarıyla rekabet edebilir halle gelebilmesi  için, yapılması gerekenlerdi. Fiziki şartları iyileştirmiş olmamız yeterli midir, yeterli değildir. Eğitimdeki kaliteye artırmadığımız müddetçe başarılı olma şansımızda yoktur. Üzerinde bulunmuş olduğumuz coğrafyaya baktığımızda yaşamış olduğumuz topraklarda, çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlayabilmek adına eğitimin kalitesini arttırmamız lazım. Bunun yolu da öğretmenlerimizden geçmektedir. Çok ciddi bir oranda genç nüfusumuz var. Hatay'ımız için belirtiyorum, nüfusumuzun dörtte biri öğrenci. Bu rakam gerçekten büyük rakam, bu yüzden çocuklarımızı geleceğe hazırlanmak için büyük gayret göstermemiz gerekiyor. Ben tekrar çok önemli bir meslek icra eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutluyorum Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi

Program, konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Antakya Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi öğrencisinin şiir okumasından sonra,  emekli öğretmelere Hizmet Şeref Belgeleri verildi.  24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ile öğretmenler arasında yapılan çeşitli spor müsabakalarında birinci olan öğretmelerimizin, madalya ve kupaları protokol tarafından takdim edilmesi ile program son buldu.

 

Yorum Gönder