Vali Doğan: ‘Sizlere Evlatlık Vazifesini Biz Yapacağız’

30 Ağustos 2019 Cuma 20:35
Bu haber 514 kez okundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, 3 gün arayla şehit düşen Antakyalı Uzman Çavuş Mehmet Uçar ile Özel Harekat Polisi Ali Uçar’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Doğan: ‘Sizlere Evlatlık Vazifesini Biz Yapacağız'
Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, 3 gün arayla şehit düşen Antakyalı Uzman Çavuş Mehmet Uçar ile Özel Harekat Polisi Ali Uçar’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Antakya’ya bağlı Akevler Mahallesi’nde ikamet eden iki şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, acılarını paylaşan Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’a Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Sebahattin Büyüktelli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Sebahattin Büyüktelli,ve Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak da eşlik etti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın ailesinin ardından, 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Ali Uçar’ın ailesini ziyaret eden Doğan çifti, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlerimizin ruhuna dualar etti.

‘Sizlere Evlatlık Vazifesini Biz Yapacağız’

Şehitlerin aileleri ile bir araya gelerek, teselli etmeye çalışan Doğan, ‘Şehitlik Peygamberlikten sonra insanoğlunun erişebileceği en yüce makamlardan biridir. Bizim inanışımıza göre şehitler başta yakın akrabaları olmak üzere şefaat etme hakkına sahiptirler. Dolayısıyla böyle yüce bir makamı kardeşlerimize nasip eden Allah kendilerine gani gani rahmet eylesin. Mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin. Bundan sonra sizlere düşen sabretmek ve şükretmek. Bu sabrı ve şükrü de sizde görüyoruz. Allah sabrınızı artırsın. Bizler de devlet olarak her zaman yanınızda olacağız, burada birlikte olacağız, ne zaman dara düşseniz yanınızda olacağız. Sizin acınızı hafifletmek adına devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Sizlere evlatlık vazifesini biz yapacağız inşallah. Gösterdiğiniz metanet karşısında sizlere tekrar şükranlarımı sunuyorum’ diyerek şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Doğan,ayrıca İl Jandarma Komutanı Albay Ertekin ile birlikte Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın babasına Şehadet Beratı verdi.

Yorum Gönder