Vali Doğan’a İlk Ziyaret Müftülükten

19 Kasım 2018 Pazartesi 17:02
Bu haber 793 kez okundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan Mevlid-i Nebi Haftası dolayısı ile kendisini ziyaret eden İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Doğan'a İlk Ziyaret Müftülükten

Hatay Valisi Rahmi Doğan Mevlid-i Nebi Haftası dolayısı ile kendisini ziyaret eden İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

 Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Doğan “Bugün doğumuyla dünyaya şeref veren Peygamber efendimizin 1447. doğum yılını kutluyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu haftaya özel güzel bir tema belirlemiş “Sevgili Peygamberimiz ve Gençlik” diyerek sözlerine başladı.

Peygamberimizin doğum gününün Miladi takvime göre kutlanmasının doğru olmadığını ifade eden Vali Doğan “Bu yıl Peygamberimizin doğumunu Hicri takvime göre kutluyoruz. Doğrusu da bu idi. Kutlu doğum haftası bir fetö projesiydi. Bu fetö operasyonu ile gençliğin bizim için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oldu. Gençlerimizi ve çocuklarımızı ihmal edersek geleceğimizin ne kadar karanlık olacağını gördük. Belli bir dönem, özellikle 28 Şubat sonrasında gençlerimiz cemaat görünümlü örgütün kucağına itilerek bir nesil adeta bertaraf edilme konumuna getirilmiş. Dolayısıyla gençlerimize sahip çıkmalıyız. Ecdadımız bize zamanında bu toprakları nasıl emanet ettiyse, biz de bu toprakları bizden sonra gelecek evlatlarımıza emanet edeceğiz. Artık şartlar çok değişti. Gençlerimizi artık kendi ülkesindeki yaşıtları ile değil uluslararası arenadaki çağdaşları ile rekabet edecek şekilde iyi yetiştirmeliyiz. Aksi halde ülke olarak çağın gereklerini yerine getiremeyerek geride kalmaya mahkûm oluruz. Hepimizin bildiği gibi Hatay, dinler ve medeniyetlerin buluştuğu, farklı dinlere ve mezheplere sahip insanların yüzyıllardır hoşgörü ve barış içinde yaşadığı topraklar. Müslüman kardeşlerimizin din kardeşleri ve farklı dinden kardeşleri ile birlikte Mevlit Kandilini huzur içinde kutlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle tekrardan tüm Müslüman aleminin Mevlit Kandilini kutluyorum.” dedi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise Vali Doğan’a nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek Mevlit Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

 

Yorum Gönder