Vali Doğan’dan ‘Kütüphane Haftası’ Mesajı

25 Mart 2019 Pazartesi 10:51
Bu haber 538 kez okundu

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Kütüphane Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Vali Doğan'dan ‘Kütüphane Haftası' Mesajı

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Kütüphane Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son haftasını, kütüphane kullanma sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak, toplumumuzda okuma kültürünü geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için “Kütüphane Haftası” olarak kutlamaktayız.

İnsanı diğer canlılardan ayıran en temel özelliği, düşünebilme yeteneği ile bilgiyi üretebilme ve kullanabilme becerisidir. Büyük uğraşılar sonucu edinilen bilginin sürekliliğinin sağlanabilmesi ancak yazıyla olmuştur. Toplumlar için paha biçilmez değerdeki bu bilgi birikimleri, kitaplar sayesinde her geçen gün zenginleşmiştir.

Bizler, ilk emri “Oku” olan bir inancın mensuplarıyız. Aydınlık günlerin, okuyan ve araştıran nesillerin omuzlarında yükseleceğinin bilinciyle genç nesillerimizin kütüphanelerimizden daha fazla istifade etmelerini sağlamalıyız.

Bu yıl “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” ana teması ile kutlanacak olan kütüphane haftası; bize okuma alışkanlığı olmayan, bilgiye değer vermeyen, onu üretmeyen, korumayan ve yaymayan toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyeceğini bir kere daha göstermektedir.

Bu sebeple bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği yaratması açısından ücretsiz olarak her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolü oldukça önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle “55. Kütüphane Haftası”nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum."

 

Yorum Gönder