Vali Topaca Veda Etti!

19 Eylül 2016 Pazartesi 15:34
Bu haber 1271 kez okundu

İlimizde yaklaşık 2 yıldır görev yapan ve Valiler Kararnamesi ile Ankara Valiliği görevine getirilen Vali Topaca için Antakya'da bir veda yemeği düzenlendi.

Vali Topaca Veda Etti!

İlimizde yaklaşık 2 yıldır görev yapan ve Valiler Kararnamesi ile Ankara Valiliği görevine getirilen Vali Topaca için Antakya'da bir veda yemeği düzenlendi.

Hatay’ın tüm dinamiklerimin katıldığı, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğe Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Hanımefendi Sevim Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Serkan Topal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı J.  Alb. Turgay Aras, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, HSYK Üyesi Mehmet Durgun, Vali Yardımcıları,  İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Daha sonra bir veda konuşması yapan Vali Topaca katılımlarından dolayı tüm misafirlere şükranlarını sunduğunu dile getirdi. Vali Topaca ‘’Tayin, bu işin doğasında var. Bir yere atanırsınız, şehri ve insanları avucunuzun içi gibi öğrenirsiniz, hizmetleriniz kartopu gibi büyümeye başlar, bir de bakmışsınız 2-3 yıl geçivermiş ve tayin zamanı gelmiştir. Benim bu tayinimim ani bir tayin oldu ama bu ani tayinler de bürokrasilerde vardır. Hatay’a 26 Eylül 2014 tarihinde geldim. Hatay’a tayinimiz çıktığı ilk andan itibaren tereddütler yaşadık. Çünkü Hatay sanki iç savaşın olduğu bir yermiş gibi insanlarda bir algı vardı. İster istemez etkileniyor insan, biz de insanız. O duygularla geldim buraya. Ama geldim gördüm ki bu algı tamamen yanlış. Bu güzel şehir, bu güzel insanlar bu algıyı hak etmiyor.’’ dedi.

Hatay hakkındaki yanlış algıyı değiştirmek için yapılabilecekler konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla el birliği içinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vali Topaca, ‘’Sınır kenti olmamızı, Orta Doğu’daki sıkıntıları ve bu kentin gerek dini anlamdaki çeşitliğini gerekse mezhep farklılıklarını kullanarak bazı karışıklıklar yaratmaya çalışan kimselerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama Allah’a şükür bu kentin güzel insanları, gönlü geniş hoşgörülü insanları, herkesi kucaklayabilecek, herkese karşı sevgiyle sarılabilecek engin bir tecrübe ile hareket ediyor. Birilikte yaşama kültürünün getirdiği güzellikle biz kötü niyetli olanlara karşı durabiliyoruz. Biz bu birlikteliği devam ettirdiğimiz sürece kötü niyetli insanların emellerine ulaşması mümkün olmayacaktır.’’ dedi.

-Biz Ülkesini Seven Bu Topraklara Gönül Vermiş İnsanlarız-

Hatay ile ilgili birçok ülkenin değişik hesapları olduğunu dile getiren Vali Topaca ‘’Farklı şekillerde bizi provoke etmek isteyen çalışmaları hep gördük. Bunlarla ilgili başından itibaren hep birlikte tedbir almaya çalıştık. Devletimizin bütün unsurlarını harekete geçirmek suretiyle bu kötü niyetlilere dur demeye çalıştık. Bu kentin etrafında adeta bir güvenlik şeridi oluşturarak yapmış olduğumuz kontrollerle, Amanos dağlarının derinliklerinde operasyonlar düzenlemek suretiyle bunu kontrol altında tutmaya çalıştık. Biz ülkesini seven bu topraklara gönül vermiş insanlarız. Değerlerimize ve milletimize zarar verecek tüm bu unsurları bertaraf etmeye çalıştık. Bu konuda belli bir mesafe aldık.’’ dedi.

Hatay’a hizmet ederken bu kentin manevi sahipleri olduğunu düşünerek hareket ettiğini ifade eden Vali Topaca, ‘’Habib-i Neccar hazretleri burada, Beyazad-i Bestami hazretleri burada, Şeyh Ahmet Kuseyri hazretleri burada, Tayfur Sökmen burada, aynı şekilde Hristiyanlık açısından çok önemli olan St. Pierre Kilisesi burada. Tarihe baktığınız zaman bu şehre Allah’ın şehri gibi, doğunun kraliçesi gibi çok güzel sıfatlar yüklenmiştir. Hatay bütün dinlerde adeta kutsanmış bir şehirdir. Bu şehre hizmet ederek bu büyüklüğe de hizmet ettiğimizin bilincindeydik.’’ dedi.

 Hatay’da kaldığı süre içerisinde çok samimi insanlar gördüğünü vurgulayan Vali Topaca ‘’Burada iyi niyetli insanlar gördüm, karşılıksız seven insanlar gördüm, dostlar gördüm, onların hep sıcaklığını hissettim. Allah kötülerle karşılaştırmasın, temiz, iyi yürekli, ülkesini, milletini seven bir ekiple çalıştım. O da benim işimi kolaylaştırdı.’’ dedi.

-Bu Millet Hakikaten Feraseti Güçlü, Basiretli Bir Millet-

 Vali Topaca şöyle devam etti: ‘’15 Temmuz darbe süreci Türkiye için bir milat oldu. Hatay’da bu süreci kimsenin burnu kanamadan, hep birlikte el birliği içinde atlattık. Ülkemiz belki çok daha ağır bedeller ödeyebilirdi. Ama bu millet hakikaten feraseti güçlü, basiretli bir millet. Bir anda herkes kenetlendi ve bu tehlikeye hep birlikte dur dedik. O gece uzun bir geceydi. Hatay Türkiye’ye örnek bir davranış gösterdi. 25 Temmuz’da bütün vekillerimiz ile bir araya geldik ve beraberliğimize, demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmak için devletimizi desteklemek için ortak bir deklorasyon yayınladık. Türkiye’ye örnek bir davranış sergiledik. O günden sonra Hatay her yönü ile daha farklı bir Hatay olmuştur.

 -Ben Çalıştığı Bütün Kentleri Kendi Memleketi Gibi Addeden O Kentin Milliyetçisi Olan Bir İnsanım-

 Ankara Valisi olarak orada göreve başladıktan sonra Hatay ile ilişiğimiz kesilmeyecek. 2 yıllık süreç içerisinde sadece Hatay ile ilgili yaklaşık 50 tane kitap okudum. Bunun da verdiği tecrübe ile Hatay’a yardımlarımın olabileceğini düşünüyorum.  Yeni gelen çok değerli Valimizin de aynı hizmetleri devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Ama artık Ankara’da da bir valiniz var. Vekillerimiz ile birlikte Hatay’ın işlerini takip etmeye devam edeceğiz. Ben çalıştığı bütün kentleri kendi memleketi gibi addeden o kentin milliyetçisi olan bir insanım.  Gerçek dostluklar ölünceye kadar devam eder. Hatay’a sevgim de devam edecek.’’


Yorum Gönder