Valilik Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı!

03 Ağustos 2016 Çarşamba 15:18
Bu haber 897 kez okundu

Hatay Valiliği, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilik Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı!
Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, darbe teşebbüsünü fırsata çevirmeye çalışan bazı şahısların vatandaşları telefonla arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtarak, "Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde" gibi beyanlarda bulunarak vatandaşlardan para ve altın talebinde bulundukları belirtildi.

Açıklamada ayrıca, asker ve polis üniforması giyen şahısların vatandaşların ikametlerine giderek "Olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir" veya "ikametiniz de arama yapacağız" diyerek hırsızlık ve dolandırıcılık yapmak istediklerinin tespit edildiği kaydedildi.

Valilik, vatandaşların kendilerini polis, savcı veya asker olarak tanıtan ve kendilerinden para ve altın talep eden şahıslara inanmamaları ve hemen 155 polis imdat hattına ya da en yakın polis merkezine ihbarda bulunmaları, bu şekilde yapılan aramalara hiçbir şekilde itibar etmemelerini istedi.

Yorum Gönder