‘Vatandaşlarımız, Örnek Evler ’de Barış İçinde Yaşayacak’

24 Ekim 2023 Salı 16:56
Bu haber 210 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzeytepe Mahallesi’nde yapılan Örnek Evler Yaşam Köyü’nün açılış törenine katıldı.

‘Vatandaşlarımız, Örnek Evler 'de Barış İçinde Yaşayacak'

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzeytepe Mahallesi’nde yapılan Örnek Evler Yaşam Köyü’nün açılış törenine katıldı.

66 dönümlük arazi üzerinde 100 adet Tiny House’dan (küçük ev) oluşan, HBB tarafından altyapı ve üstyapı hizmetleri sağlanan projede 4 binden fazla gönüllü de görev aldı. Doğa ile uyumlu, afet ve sonrasına dayanıklı olan Örnek Evler Projesi; tarım ve hayvancılık alanları, yağmur suyu toplama sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri ve sosyal tesisleri ile ihtiyaç sahiplerinin hizmetine girdi.

Proje sorumluluğunu yürüten Ayşe Zülal Çakıcı ve Hamide Göksan nezdinde sürece katkı sağlayan tüm işletme ve gönüllülere teşekkürlerini ileten Başkan Savaş, “Depremlerde çok insanımızı kaybettik ama hayırsever arkadaşlarımız sayesinde dünyada ve ülkemizde insanlığın da ölmediğini anladık. Ülkemizin farklı yerlerinden gelip projeyi yürüten arkadaşlarımız; zor zamanlarda, kısıtlı koşullarda ve dar imkânlarla Hatay’ın desteğine koştular. Bir insana daha nasıl yardımcı olabiliriz gayretiyle çalışan gönüllerimiz, birbirimize sahip çıkmayı hatırlattı. Projenin hayata geçmesi için tüm birimlerimizi devreye soktuk. Biz de bu projede yer almaktan manevi anlamda çok haz duyduk, mutlu olduk. Türkiye’mizin ve Ata’mızın emanetine sahip çıkan tüm bağışçılarımıza ve emek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Savaş, vatandaşların barış içinde yaşayabilecekleri Yaşam Köyü’nün içerisinde sadece barınma ihtiyacını karşılamadığını ayrıca tarımsal faaliyetlerin yapılabileceğini ve küçük ticari işletmelerin de hizmetler verebileceğini aktardı.

Örnek Evler Projesi’yle Hatay’a daha fazla farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Ayşe Zülal Çakıcı, “Depremden etkilen tüm vatandaşlara geçmiş olsun, yakınını kaybedenlere baş sağlığı, hayatını kaybedenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum. Depremde yaşanan acıların tam karşılığını bilmesek de Hataylılarla birlikte ağladık ve üzüldük. Örnek Evler projesi de bu büyük üzüntünün sonucu olarak insanlara umut olmak ve bir nebze olsun nefes almak için ortaya çıktı. Tamamen yalıtımlı, ihtiyaç duyulan eşyalarla döşenen küçük de olsa depremzedelerimiz için ekolojik ve sürdürülebilir bir köy olarak projemizi hayata geçirdik. İstiyoruz ki burada yaşayanlar, yaşamlarını yeniden kurarken üreterek, ekerek, biçerek, çalışarak daha kolay ayağa kalksın. Doğayla iç içe bu alanda doğanın iyileştirici gücüyle çok daha hızlı iyileşsinler. Umuyoruz bu niyetimiz, bu hayalimiz gerçek olur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, dayanışma ve insanlık duygularını pekiştirmek için bir araya geldiklerini vurgulayan Hamide Göksan, Örnek Evler’in sadece evlerden ibaret olmadığını aynı zamanda da bir topluluk merkezi olacağını, depreme dayanıklı, sürdürülebilir ve yenilikçi bir yaşam alanı sunacağını dile getirdi.



Yorum Gönder