Vekil Tokdemir’den TBMM’ye Soru Önergesi

18 Şubat 2021 Perşembe 14:12
Bu haber 775 kez okundu

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, AKP'nin il kongrelerindeki kalabalığı gündemine alarak kongrelerde pandemi kurallarına uyulmamasını eleştirdi.

Vekil Tokdemir'den TBMM'ye Soru Önergesi

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, AKP'nin il kongrelerindeki kalabalığı gündemine alarak kongrelerde pandemi kurallarına uyulmamasını eleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir soru önergesi veren Tokdemir, önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Kongresi ve İl Gençlik Kolları Kongrelerini gerçekleştirmiş ve kongrelerin farklı illerde yapmaya devam etmektedir. Bu kongrelerde mesafe kuralına uyulmadığı ve salonların dolu olduğu görülmektedir. Bu görüntüler ve İktidar partisinin Bakanlığınızın hastalıkla mücadelesi ile tezatlık oluşturan bu tutumu kamuoyunda büyük tepkiye sebep olmaktadır.

Bu bağlamda;

1-Yapılan kongreler Bakanlığınızın bilgisi ve onayı dâhilinde mi yapılmaktadır?

2-Lokanta ve kahvehanelerin kapalı tutulduğu bu süreçte yapılan kongreler hastalık riskini artırtan bir tehdit değil midir? Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün tam kapasite dolu olana kongre salonlarında bulaşmamakta mıdır?

3-Sokağa çıkma yasakları ve birçok alanda kısıtlama uygulanırken ve Bilim Kurulu’nun tavsiye ve görüşleri ortadayken binlerce kişinin bir araya geldiği bu programlar nasıl yapılabiliyor?

4-Bakanlığınız, yapılan bu kongrelerin salgınla mücadeleyi olumsuz yönde etkileyeceği hususunda Cumhurbaşkanlığına herhangi bir öneride bulunmuş mudur?

5-Bundan sonraki süreçte de bu tür programlar devam edecek midir?

Yukarıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.17.02.2021”

Yorum Gönder