Vurucu; 'Mevlana’yı Hürmet ve Rahmetle Anıyoruz.'

13 Aralık 2018 Perşembe 10:06
Bu haber 812 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Mevlana Haftası Olarak Bilinen Şeb-İ Aruz Gecesi Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı;

Vurucu; 'Mevlana'yı Hürmet ve Rahmetle Anıyoruz.'
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Mevlana Haftası Olarak Bilinen Şeb-İ Aruz Gecesi Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı;

Mevlana’yı Hürmet ve Rahmetle Anıyoruz.

Mezar cennet kapısının perdesidir.” Diyerek ölüm gecesini düğün gecesi olarak gören, eriştiği ulvi mertebe ve dünya görüşü ile tüm insanlığın saygısını kazanmış Mevlana Hazretlerini sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum, cümleleri ile başladığı mesajında Başkan Adnan Vurucu şu ifadelere yer verdi;

Mevlana Celaleddin-i Rumi tüm dünyada tanınan, saygı duyulan ve sevilen tüm insanların gönül tahtında yer edinmiş sultandır. Hz. Mevlana, hem yaşayışı hem de arkasında bıraktığı manevi değerleri yüksek eserleri ile tüm insanlığa din, dil, ırk ayırt etmeden, bizlere sevgi ve hoşgörüyü öğütleyip, birlik ve beraberlik içinde olmamızda büyük etkenlerden biridir. ‘Ben yaşadıkça Kuran’ın bendesiyim, Ben Hz. Muhammed'in (sav) ayağının tozuyum, biri benden, bundan başkasını naklederse, ondan da bizarım, o sözden de bizarım’ sözleriyle yolunu tarif eden Hz. Mevlana, 8 asırdır âlimlerin, ariflerin, âşıkların, bütün insanlığın kılavuzu olmuştur. 

Türk- İslam âleminin yetiştirdiği Hz.Mevlana, sadece bizlerin değil tüm dünyanın büyük sevgisini ve saygısını kazanmış bir şahsiyettir. Hem aşk, hem gönül, hem huzur hem de sevda denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Hz. Mevlana nın eserleri farklı dillere çevrilmiş ve her dilden, dinden ve ırktan okurlarının beğenisini kazanmış büyük düşünürlerden biridir. İslam’ın temelinde yer alan hoşgörü anlayışını hem kendi döneminde yaşamış hem de sonrasında yaşayan insanlara bıraktığı izleriyle bu dünya da her zaman kıymetli yerini de koruyacaktır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi, ilahi duygularımızı güçlendiren, insanlık arasında köprü bağı kuran, manevi duygular aşılayan bir gönül ışığıdır. Gönüllerimizi her daim ısıtan, sadece bugün değil her anımız da aklımıza gelen ve andıkça bizleri güçlü tutan, bu yüce şahsiyetin 745. Vuslat yıl dönümün de Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi hürmetle, saygıyla, tüm kalbi duygularımla anıyor ve rahmetle yâd ediyorum.”

 

 

Yorum Gönder