‘Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımızdır’

27 Mart 2020 Cuma 16:07
Bu haber 605 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

‘Yaşlılarımız En Değerli Varlıklarımızdır'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yaşlıların toplumdaki önemine bir kez daha dikkat çekerek Yaşlılar Haftası’nı kutlayan Başkan Savaş, yayımladığı mesajında, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Her insan, beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. Bir toplumun köklerinin sağlam olabilmesi yalnızca geleneklerini geleceğe taşıdığı sürece mümkündür.

Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Yaşlılarımıza değer vermek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de elbette bizlere düşmektedir.

Hayatımızın her anında emekleri olan ve ışıklarıyla ömrümüzün her anını aydınlatan yaşlılarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek hepimizin boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle elleri öpülesi büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutlar sağlıklı, huzurlu bir ömür dilerim” ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder