Yazar Sona Bilgin ‘Paylaşmanın Önemi’ni Anlattı

26 Mart 2019 Salı 16:45
Bu haber 584 kez okundu

‘55. Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında İskenderun Halk Kütüphanesi’nde Yazar Sona Bilgin, Beş Temmuz İlkokulu öğrencileriyle söyleyişi de bir araya geldi.

Yazar Sona Bilgin ‘Paylaşmanın Önemi'ni Anlattı

‘55. Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında İskenderun Halk Kütüphanesi’nde Yazar Sona Bilgin, Beş Temmuz İlkokulu öğrencileriyle söyleyişi de bir araya geldi.

Yazar Sona Bilgin’in katıldığı söyleşiye İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman ve 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen programa velilerde yoğun ilgi gösterdi.

40 yıldır çocuklarla birlikte olduğunu ancak ne zaman çocuklarla bir araya gelse, çocuklarla olmaktan çok mutlu olduğunu, çocuklara olan sevgisini vurgulayan Yazar Sona Bilgin, “Şuanda yaşım 60, ama ruh yaşım siz çocuklarla yaşıt. Sizleri, çiçekler kadar çok seviyorum. Gözlerinde çiçek açan çocuklarımızla beni buluşturan Harika hanıma, Kültür Bakanlığı’na ve emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklardan gelen soruları da cevaplayan Yazar Bilgin, kendisinin kitap yazmaya günlük tutarak başladığını ifade ederek, çocuklardan da günlük tutmalarını istedi.

İsminin anlamı olan paylaşmanın önemini anlatan Yazar Bilgin, “Çocukluğumdan bu yana paylaşmayı çok seviyorum. Paylaşmak bir yaşam tarzı. Bir tebessüm bile paylaşılır illa maddiyat gerektirmiyor. Yolda yürürken karşılaştığım insanlara merhaba günaydın diyorum. İnsanlar biran şaşırıyor. Bir tebessümü bir selamı dahi paylaşmamız lazım” dedi.

Amacının sadece çocuklarla beraber olmak olduğunu belirten Bilgin, “Benim eğitimim yarım kaldı. Her kadın gibi bende hayallerimi gerçekleştirmek istedim. Hayata yenilmedim, başardım. Hem çalıştım, hem okudum ve hem de çocuk büyüttüm. Hiçbir zaman para beni satın almadı. Ben eğitime çok önem verdim. Anne evin temelidir. Önce anne okumalıdır. Bunun içinde bütün kadınlarımızın kendilerini geliştirmesinden yanayım. Hem çocuklarımızı hem velileri okumaya davet ediyorum. Kütüphaneye üye olarak kitap okuma alışkanlığı edinebilirsiniz” dedi.

Hoş sohbet içerisinde geçen söyleyişi sonunda Yazar Sona Bilgin, kitaplarını imzalayarak çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Söyleyişi sonunda İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman tarafından Yazar Sona Bilgin’e teşekkür belgesi ve ‘Çiçekçi kıza, çiçekler yakışır’ diyerek çiçek takdim etti. ‘Aldığım her ödülü çocuklar adına alıyorum’ diyen Yazar Bilgin ise, bu hediyeleri de çocuklar adına aldığını ifade ederek teşekkür etti.

Yorum Gönder