Yeni Türeyen Sendikalara Dikkat!

16 Haziran 2020 Salı 16:13
Bu haber 857 kez okundu

Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Abdi Ataç sendikalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yeni Türeyen Sendikalara Dikkat!
Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Abdi Ataç sendikalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Ataç yeni türeyen sendikalarla ilgili şöyle konuştu: “Değerli Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatsu’da yeni sürekli işçi kadrosuna geçen Arkadaşlarım, Sizlerin kadroya geçmesiyle birlikte yeni yeni sendikalar ’da türemeye başladı, maalesef üzülerek ifade etmek zorundayım ki, çok fazla bilgi kirliliği ile omuz omuza çalıştığınız arkadaşlarınızı kullanarak Türkiye Barajını aşamamış düşünceleri sadece sizin emeğinizde ve alın terinizde olan bu zihniyet sizleri yanlış yönlendirmektedir.

Arkadaşlar özellikle altını çizerek söylüyorum 6356 sayılı sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanunu madde 41 şöyle diyor Kurulu bulunduğu iş kolunda çalışan işçilerin en az yüzde birinin üyesi bulunması şartıyla Toplu İş Sözleşmesi yapmaya yetkilidir diyor. Her altı ayda bir Aile, çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı sendikal istatistikleri açıklar Ocak 2020 istatistiki çalışma bakanlığı sitesinden kolayca ulaşılabilir işkolunda Genel hizmetler iş kolunda çalışan işçi sayısı 994.136 kişi olarak açıklamıştır.

Buna göre Belediye-İş sendikası üye sayısı 103.747 %10.44, Tüm Genel İş üye sayısı 1.128 %0.12dir.  Bunu biz söylemiyoruz, 2020 Ocak ayında resmi gazete de yayınlanan Sendikal istatistikler söylüyor.   Kaldı ki Biz Belediye-İş Sendikası olarak Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından Toplu İş Sözleşmesi Akdetme Yetki Belgesi almışız, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatsu’da görüşmeler devam etmektedir.

Yetkili tek sendika Belediye-İş Sendikasıdır Bilmez akıl siz değerli emekçilere, haziran ayında yetki alacağını ve sözleşme yapacağını iddia etmektedir, yetki Belediye İş Sendikası tarafından alınmıştır. Aile, çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı iki defa yetki vermez, ülke barajını aşamayan sendika zaten yetki alamaz, pandemi sürecinde 16 Nisan 2020 den itibaren Torba yasayla Aile, çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığınca Toplu İş Sözleşmelerinin Tüm Süreçleri üç aylığına askıya alınmıştır.

Bundan Sonraki süreçte, üç aylık uzatma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhurbaşkanlığına Verilmiştir.  15 Temmuz 2020 Tarihine kadar, Toplu İş Sözleşmesiyle alakalı hiçbir işlem yapılamamaktadır, 15 Temmuz 2020 tarihine kadar mevcut yasalarda her hangi bir değişiklik yapılmadığı takdirde yetkili sendika, baraj sıkıntısı olmayan sendika, Toplu İş Sözleşmesini bağıtlayacak olan sendika, Belediye İş Sendikasıdır. Tüm üyelerimize, çok değerli emekçilere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Yorum Gönder