Zafer Bayramı Coşkusuz Kutlandı

30 Ağustos 2019 Cuma 22:11
Bu haber 574 kez okundu

Türk Milleti’nin milli mücadeleyi zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 97’nci yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı Coşkusuz Kutlandı
Türk Milleti’nin milli mücadeleyi zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 97’nci yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de düzenlenen törenlerle kutlandı. 
Türk ulusunun yeniden dirilişinin destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramında cadde ve sokakların boş kalması ve bayrama katılımın yok denecek kadar az olması, 30 Ağustos sevincinin buruk yaşanmasına neden oldu. 
Sabah saatlerinde İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda başlayan törenler, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın huzuruna sunulması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile devam etti. 
Gerçekleşen tebrik töreni; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve siyasi protokolün, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve vatandaşlarla yapılan bayramlaşmanın ardından geçit töreni ile son buldu. 
‘Halk Katılımı Az Oldu, Boş Caddeler Yürek Burktu’ 
Buruk kutlamalar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın törene katılan askeri birliği ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. 
İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinden Topçu Binbaşı Emrah Ölmez, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin gerçekleştirdiği en büyük zaferin 97’nci yıldönümünü, haklı bir gurur ve sevinç içinde kutluyoruz. Zor şartlar altında kazanılan birinci ve ikinci İnönü muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücü en üst seviyeye çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana milletinin yanından bir an olsun dahi ayrılmayan ve her durumda gücünü milletinden alan Türk Ordusu millite için daima görevinin başındadır ve milletinin gözbebeği olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos zafer bayramınızı en güzel duygularımla kutlar, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz ” dedi. 
Yapılan konuşmanın ardından, bayram kutlamaları halk oyunları gösterisi ve tören geçidi ile son buldu.

Yorum Gönder