Gündem Haberleri Tümü

İste Öğrencilerinin De Katılımıyla Teknofest Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık Uzay ve Teknoloji festivali olan TEKNOFEST milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmek için üniversitelerle birlikte hareket ederek farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
İlk olarak 2018'de gerçekleştirilen ve bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bilgilendirme toplantısı; Elvan Kuzucu (Teknofest İcra Kurulu Üyesi),  Engin Öksüz (Yarışmalar Koordinatörü), Gizem Karabacak (Yarışmalar Sorumlusu), İSTE öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Yapılan bilgilendirme toplantısında, Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmanın gerekliliğine vurgu yapılırken, milli teknoloji hamlesi vizyonuyla rekabet eden gençler yetiştirmenin öneminden de bahsedildi. Festivalin sadece İstanbul ile sınırlandırılmayıp tek yıllarda İstanbul, çift yıllarda ise Anadolu’nun herhangi bir şehrinde yapıldığı ve tüm yurtta teknoloji seferberliği başlatmanın hedeflendiği belirtildi.
Her yıl katılımın giderek arttığı TEKNOFEST’e İSTE öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor. 35 farklı kategoride düzenlenen festivalde dereceye giren öğrencilere; staj, eğitim programları, destek programları, teknolojik geziler ve kariyer geliştirme gibi olanaklar sunulmakta. Başvuruların bireysel ya da takım olarak yapılabildiği festivalde, Uçan Araba Tasarım Yarışması’ndan, İletişim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması gibi farklı seviye ve kategorilerde yarışmalar yer alıyor.
İSTE öğrencilerinin sorularının da cevaplandırıldığı toplantıya katılım sağlayan öğrenciler, üniversite olarak başarılı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirtirken, yarışma sorumlusu Gizem Karabacak da ‘TEKNOFEST 2020’de İSTE’den yoğun bir katılım oldu ve bu sene de İSTE’den rekor bir başvuru almayı umuyoruz, üniversitenizi yarışmamızın her alanında görmeyi çok isteriz’ açıklamasında bulundu.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları