Gündem Haberleri Tümü

Depremezdelere En ‘Kibar’ Destek!

DEPREMEZDELERE EN ‘KİBAR’ DESTEK!

Bugün Twitter’deki paylaşımında “İskenderun’da bir fabrikada konteynerlerde barınan depremzedelerin hijyen malzemelerinin temininde sorun yaşadıklarını iddia eden Bağımsız Editör Burcu Ünlü, bu konuda yardımcı olunmasını istedi.
Aynı dakikalarda İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Burcu Ünlü’ye “Fabrikanın adresini bildirir misiniz?” diye mesaj attı.

KİBAR HOLDİNG KAPILARINI AÇTI
Sonuçta fabrika çalışanları ve çevresinden oluşan 290 + 140 çocuk ile 430 depremzede, daha ilk gün Kibar Holding’e bağlı Assan Port’a sığınmış, kapılarını sonuna kadar açan şirket, insiyatif kullanarak konteynerleri kullanıma açmış, üç öğün yemek, ısınma ve daha birçok temel ihtiyaç noktasında desteğini fazlasıyla yapmıştı.
Assan Port ise depremzedeler için aile ortamı oluşturup, çocukların rahat etmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştı.
Ancak bu durum AFAD’a bildirilmediği için depremzedelerin varlığından İskenderun’daki yetkililer haberdar değildi.
Hijyen malzemesi meselesi de münferit bir talep olarak ortaya çıkınca, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Özer, soluğu Assan Port’ta aldı.

‘HER KONUDA YANINIZDAYIZ’
Depremzedelerle görüşen Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Her konuda yanınızdayız. Gitmek istediğiniz bir yer varsa, sizleri oraya taşıyalım. Eski Nato yerleşkesi olsun, başka yer olsun, biz hazırız” derken..
Depremzedeler ise, “Bizim burada bir şikayetimiz yok. Sağolsunlar Assan Port’ta tüm yetkililer bize her konuda yardımcı oldu, oluyor. Her konuda ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Bizler, çocuklarımız burada rahatız. Burada olmanız, bizlere yardımcı olmaya çalışmanız çok anlamlı” ifadesini kullandı. Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, depremzedelerin her türlü taleplerinin yerine getirileceğini hatırlattı.

PAYLAŞIMI KALDIRDI, TEŞEKKÜR ETTİ
Aynı dakikalarda Burcu Ünlü, sosyal medyadaki paylaşımını kaldırarak, “Size çok güzel bir haber vereyim. Kaymakam Bey ile konuştuk, fabrikanın olduğu yer endüstriyel alan olduğu için çocukların orada bulunmasına uygun olmadığını ve birçok aileyi konteynır ya da çadırlara yerleştireceklerini söyledi. Bunu da anlatayım kimseyi zan altında bırakmamak adına, fabrika sahibi kendi insiyatifini kullanarak böyle bir alan oluşturmuş depremzedelere. Günde 3 öğün yemek de veriyorlarmış, teşekkür ederim. Sağ olsunlar. Haliyle de kaymakamlık kayıtlarında yer almamışlar” yorumunu yaptı.









Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları