Gündem Haberleri Tümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıldı

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle saygı ile anıldı.


Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreni, çelenklerin Anıta sunulması ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Erdal Ata deftere şunları yazdı:

 “Aramızdan ayrılışının 80. yılında minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunmak ve sizi özlemle anmak üzere manevi huzurlarınızdayız. Aziz Atatürk, Cumhuriyete giden yolda elde ettiğiniz bütün başarıları yüce Türk Milleti’ne mal ederek tüm dünyaya örnek bir lider oldunuz. Önünüze çıkan engelleri büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla aşarak milletimizin refah ve mutluluğu için durmaksızın çalıştınız ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız.Emanetiniz olan mukaddes vatanımızı, her alanda daha da yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıklarınız için size sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.Ruhunuz şad olsun.’’

 

 ‘Anma Töreni Kültür Merkezi’nde Devam Etti’


 Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından anma programı Hatay Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Gültekin Yılmaz’ın yaptığı  günün anlam ve önemine dair  konuşmanın ardından, Mustafa Kemal’e duyulan özlemi anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi sunuldu.


Programın sonraki bölümünde Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuarı ve Antakya Bedi Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi ‘nin birlikte hazırladığı “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” eşliğinde zeybek gösterisi ile devam etti. Son olarak Antakya Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Mustafa Kemal’i Anlatacağım” adlı oratoryo izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.


10 Kasım Atatürk’ü Anma günü münasebetiyle düzenlenen anma törenine Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra 2’nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu,  Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ve Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Alb.Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, askeri erkan, kurum il müdürleri, gaziler, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerle çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları