Yaşam Haberleri Tümü

Amanos Dağı Doğa Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapıyor

Hatay sınırları içerisinde bulunan ve yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Amanos (Nur Dağları), artık doğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Hatay’ın çeşitli bölgelerine doğa yürüyüşleri gerçekleştiren İskenderun dağcılık ve doğa sporları kulübü (İDOK), Adana Hazel doğa sporları kulübü-ADOK ile birlikte İskenderun’a bağlı yaylalarda gerçekleştirildi.

13 kilometrelik keyifli yürüyüş sonunda sakıt köyünde bir araya gelen ve doğayı kış mevsiminde gezmenin ayrı bir tadı olduğunu dile getiren doğaseverler, yürüyüş esnasında adeta dört mevsimi yaşadı.

 İskenderun dağcılık ve doğa sporları kulübü kurucusu Akay Salmanoğlu yaptığı açıklamada, Amanos Dağlarının bünyesinde barındırdığı bitki örtüsü ve doğa yapısını tanıtmak için bu tür yürüyüş düzenlediklerini belirtirken; “Doğaseverlerin katıldığı yürüyüşümüzde, İskenderun’a bağlı Bekbele yaylası içinde başladı. Amanoslar da yer alan Paraşüt tepesi zirvesinden Sakıt köyüne kadar yaklaşık 13 kilometre doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirdik” dedi.

Amanos dağı eteklerinde mükemmel orman dokusu ile zaman zaman oluşan sis arasında yol alan doğaseverler, kışın en güzel görsel oluştuğu bölgede doya doya yürümenin ve fotoğraf çekmenin keyfini yaşadı.

Amanos Dağlarında kış coşkusunun ayrı bir güzellik kattığını vurgulayan İDOK liderlerinden Ömer bilgin; “Amanos Dağlarının terör ile anılan kötü imajını silmek istiyoruz. Sahip olduğumuz doğal zenginlikleri ne kadar tanırsak onları o kadar koruruz.  Umarım herkes bu güzellikleri doğayı koruyarak yaşar, görür. Bizim duyduğumuz bu coşkuyu yaşamaları için herkesi buraları görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Hazel doğa sporları-ADOK Tur Operatörü Durmuş Yılmaz, “Farklı yaş gruplarıyla birlikte yaptığımız bu yürüyüş biz doğaseverlere Keyifli, mutlu anlar yaşattı. Karadeniz yaylalarını aratmayan bu güzel bölgenin doğa turizmine kazandırılması gerekiyor. Amanos Dağları artık muhteşem doğası ile anılmalıdır” dedi.

Farklı yaş gruplarının katıldığı keyifli yürüyüş sonunda Adana’dan gelen doğaseverleri İDOK ailesi İskenderun sahilini gezdirdi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları