Gündem Haberleri Tümü

Asaf Güven ile bir ‘ŞAMPİYON’luk öyküsü

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven,  İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren, filtre sektörünün öncü kuruluşu Şampiyon Filtre’yi ziyaret etti.

 CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Asaf Güven’i Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz ve Proje Geliştirme Müdürü Nurettin Yılmaz karşıladı.

İstihdama ve ekonomiye sunduğu katma değerle bölgenin örnek sanayi kuruluşu olan Şampiyon Filtre’nin Arsuzlu yöneticileriyle filtre sektörünü ve ekonomiyi değerlendiren Güven, hayalindeki Arsuz’u anlattıktan sonra, fabrikanın üreten gücü çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi. 

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’e çıkmış olduğu yolda başarılar dileyen Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz, “1985 yılında İskenderun’da kurulan fabrikamız, 90-91 yılında OSB’ye taşındı. 450 çalışanımız var.  88 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl ilk 100 milyonlar grubuna girdik. Her yıl istikrarlı bir büyümeyle çalışmaya devam ediyoruz. Sektörün ilk ARGE Merkezini kurduk. Hatay’ın ikinci Arge merkezi oldu.  Sanayici olarak, üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin bulunduğu durum ortada. Seçim sürecinden sonra açık bir pencerede daha net kararlar alabileceğimizi düşünüyoruz. Çevlik - Samandağ yolunun açılması ile ilçenin turizm atağı yaşayacağına inanıyoruz. Asaf Beyin de Arsuz’a güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.

 Babası Şahap Yılmaz’ın Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi ile ilgili çok ciddi hassasiyeti olduğunu anlatan Selma Yılmaz, “Karaağaç’ta İlk liseyi kurmasının ardından, oranın geliştirilmesi konusunda babamın hep proje ve söylemleri vardı. Kardeşimle birlikte O’nun başarı bayrağını daha yukarılara taşırken, bölge ile ilgili bahsettiği projeleri de hayata geçirmeye çalışacağız. Babam vizyonu çok geniş bir insan. Hiçbir zaman iş hayatında kız - erkek ayırımı yapmadı. Ben de fabrikanın en alt kademesinde işe başladım. Hepimizi iş insanı olarak gördü ve çalışanları hiçbir zaman ayırmadı. Bu nedenle kadın yönetici olarak iş hayatında çok zorlanmadım” diyerek, başarıya ulaşmasında babasının rolüne değindi.

 Samimi ve güleryüzlü karşılamasından dolayı Selma Yılmaz’a teşekkür ederek, Türkiye’nin fabrikanın kurucusu Şahap Yılmaz gibi iş insanlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven ise, “Selma Hanım ve Nurettin Bey’in şahsında Şampiyon Filtre’nin kurucusu, babaları Şahap Bey’e sağlık diliyorum ve selamlarımı iletiyorum. Öyle işadamları gerçekten Türkiye’de çok az. Babacan kişiliği, sosyal sorumluluk projelerine, eğitime ve kültürel aktivitelere katkısına bizzat şahit olan biri olarak yaptıkları iyilikler unutulmayacak gerçek bir sanayici... Arsuz Halkı adına kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

 Arsuz’da sosyal belediyecilik anlayışı ile modern kentleşmenin temellerini atacaklarını söyleyen Güven, “Arsuz’u işçisinden çiftçisine, sanayicisinden esnafına kadar herkesle el ele vererek, şehrin geleceğine katkı sunacak yenilikçi fikirlerle yöneteceğiz ve hakettiği yere getireceğiz. İlçenin önemli bir coğrafik dağılımı var.  Mahallelerimizin özellikleri doğrultusunda, tarım ve turizm ile birlikte bacasız sanayiyi atağa geçirmeyi planlıyoruz. Bu konuda hayata geçireceğimiz projelerde sizin gibi iş insanlarının, girişimlerin ve STK’ların desteği çok önemli. Samandağ – Arsuz yolunun yapılması, EXPO 2021’in bir bölümünün ilçemiz sınırları içerisinde olması Arsuz’a ciddi bir potansiyel kazandıracak ve ciddi bir katkı sunacak. Bu fırsatlardan tam anlamıyla yararlanarak turizm payından hakettiğini alabilecek, markalaşarak, kooperatifleşerek üreten ve ürettiğinden kazanan bir kenti hep birlikte yaratmayı planlıyoruz. Bu konuda girişimcilerimize, üreticilerimize ve yatırımcılarımıza gereken katkıyı sunacak ve her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

 Şampiyon Filtre A.Ş.’de alınteriyle üretime değer katan çalışanlara da seslenen Asaf Güven, “Emeğin en yüce değer olduğunun bilincinde olan bir hekimim. Çoğunuzun beni tanıdığını, çoğunuzun da çocuğuna baktığımı düşünüyorum. Sağolsun Selma Hanım bugün Şampiyon Filtre’de bizi ağırladı ve sizlerle buluşturdu. Kendisine de teşekkür ediyorum. Sizlere de emeğinizle üretime sunduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ederim. Arsuz’u da, üreten elleri de daha da güçlendirmek için belediye başkanlığı görevine talibim” diyerek, Arsuz için hayata geçireceği projeleri anlattı, işçilerin önerilerini dinledi ve yerel seçimde destek istedi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları