Gündem Haberleri Tümü

İskenderun Akciğerine Kavuştu

İskenderun Belediyesi tarafından eski Karayoları Arazisi üzerine yaptırılan Millet Parkı’nın açılışı törenle gerçekleşti.

 Şehre nefes aldıracak olmasının yanında güzelliğiyle de dikkat çeken İskenderun’un yeni yaşam alanının açılışına Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iş insanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Millet Parkı’nı halka emanet ederek, “Karayolları parkı İskenderun’un hayaliydi benim de çocukluğum bu sokaklarda geçti. Buranın bir park olmasını bir Millet Bahçesi olmasını çok arzu etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu teklifimizi ilettiğimizde hemen dedi ama bu hale gelmesi 3 yılı buldu. Karayollarına bu parkın karşılığında 60 dönüm yer verdik. Sırf buradaki ağaçları tabiat varlıklarına kayıt ettirerek tescil ettirmem 1 yılımı aldı. 3 yılın sonunda biz projemizi 120 günde bitirdik. 55.000 dönümlük alanın 30.000 m2’si yeşil alan, 15.000 m2 yürüme alanı var. 1 km uzunluğunda koşu ve bisiklet yolu var. Yani bir turu 1 km. Halı sahası, tenis sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, soyunma odaları, idari binası, olimpik kay kay pisti, kendi kendini temizleyen 3,000 metrelik bir biyolojik gölet yaptık. Burayı zabıtayla güvenlikle korumak mümkün değil. Buraya halkımızın sahip çıkması gerekir.  Artık sokaklarda çamurda, tozda kermes alanlarına izin vermeyeceğiz. Burada 2,000 m2 kermes alanı yaptık. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun”   dedi.

Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de İskenderun’un Hatay’ın en büyük parkına sahip olduğuna dikkat çekerek, “Parkın yapımında emeği geçen başta yüklenici firmaya ve buranın yapımında emeği geçen kıymetli kardeşlerime böyle bir eserin kazandırılmasında gösterdikleri üstün gayret ve çabadan ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kıymetli eserin milletimize kazandırılması hususunda gerçekten emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyecilik hakikaten gönül işi. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Millet Parkı son zamanlarda Hatay’lı hemşerilerimize kazandırılmış en büyük park olmuştur” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, parkın kazandırılmasından dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ederek, “Bu parkın hikâyesi dinlediğimiz kadarıyla çok uzun sürmüş. Bu parkın yapımında katkısı bulunanlara ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığım günden bu güne 15 ilçede toplantılar yaptık.  Gelen talepleri dinlediğimizde, büyük çoğunluğu belediye hizmetleri ile ilgili sıkıntılar. Vatandaşlarımız artık okul istemiyor, sağlık hizmetlerinden bahsetmiyor. Belediye hizmetlerinden, yoldan, sudan, kanalizasyondan bahsediyor ve talepleri de bu yönde oluyor. Baktığımız zaman 55.000m2’lik bir alana böyle bir parkı yapmak,  böyle bir hizmeti sunmak büyük bir başarıdır. Belediye Başkanını tebrik ediyorum. İskenderun halkı ebetteki bunun kıymetini bilecektir. 5 yıllık bir hizmet elbette ki unutulmaz. Siz bu ilçeye hizmet etmiş, emek vermiş, katkıda bulunmuş biri olarak elbette ki halkımız sizi iyilikle yâd edecektir. Bizim milletimiz fedakârdır, cefakârdır, vefakardır. Kendisine hizmet edeni asla unutmaz. 2018 yılında devletimizin yatırımları küçük bir krizle yavaşlamıştır. Ama artık bu kriz atlatılmıştır.

2019 yılında bu yatırımlar hızlı bir şekilde devam edecektir. Körfezde, tarımda ve turizmde ciddi anlamda pay almamız lazım. Bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İki hafta önce Samandağ- Arsuz karayolunun ihalesini yaptık. İnşallah 29 Ekim’de de bu parkın açılışını yaptığımız gibi o yolun açılışını da yapacağız. O yol iki ilçeyi Samandağ ve Arsuz’u birleştirecek ve oradaki turizmi canlandıracak. İki hafta önce Turizm Bakanımız bölgeyi ziyaret etti ve buradaki potansiyeli gördü. Önümüzdeki aylarda buraya tekrar gelecek ve ilimiz için önemli kararlar alarak elimizden gelen hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Ben tekrardan halkımıza parkın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilçe müftüsünün duaları ile kurdele kesildi ve protokolle birlikte, katılımcılar parkı gezdi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları