Eğitim Haberleri Tümü

İSTE’li Öğrenciler Karton Teknelerle Yarıştı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve İSTE Deniz Bilimleri Fakültesi’nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Karton Tekne Yarışmasında, 10 takım mücadele etti.

İskenderun sahilinde bulunan İskelede bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, yarışmacılar koli bandı ve karton kullanarak yaptıkları tekneler ile denize açıldılar. Bazen takım halinde bazen ise tekli olarak yarışan yarışmacıların mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. 3. Karton Tekne Yarışması’nın başlama işaretini İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan verdi.

Demirhan etkinlik öncesinde yaptığı açıklamadayapılan İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi ve Denizcilik Yüksekokulu’nun düzenlediği etkinliğe öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “3. Karton Tekne yarışmasını 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılını anmak için bugün ve burada yapmaya karar verdik. Milli Mücadelenin başlangıcında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Gemisi ile karaya çıkıpmilli mücadelesini başlattıysa bizde ona onu anımsayarakkarton tekneler ile karaya çıkmaya çalışacağız” dedi.

Gidiş geliş şeklinde 50 metrelik parkurda kıyasıya mücadelenin ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışma sonunda dereceye giren Mehmet Kartal Bilen ve ekibine ödüllerini İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan verdi.

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları