Gündem Haberleri Tümü

İSTE’de 19 Mayıs 100. Yıl Sergisi

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yılını anlamlı bir sergiyle kutladı. 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu tarafından, “100 Yıl 100 Sanatçı 100 Eser” sloganıyla, Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlileri Adem Çolak ve Merve Düzağaç Çolak küratörlüğünde tertip edilen; 19 Mayıs Karma Sergisi’nin açılış töreni Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı fuaye alanında yapıldı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve eşinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve eşi, iş insanı Recep Atakaş ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı. Bu sene uluslararası düzeyde olmak üzere üçüncü kez düzenlenen ve jüri tarafından seçilen 19 Mayıs konulu 100 eserin gösterime çıktığı Karma Sergide; Geleneksel Türk Sanatları (tezhip, minyatür, ebru ve hat), keçe, resim, ahşap, baskı, vb. eserler sergilendi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol’un eşi Eda Çelikkol’un tezhip çalışmaları da sergilenen eserler arasında yer aldı.

Etkinliğin başlangıcında sahne alan Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan koronun performansı büyük beğeni topladı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli açılış konuşmasında 19 Mayıs’ın önemine değindi ve: “Sergimize teşrif ederek verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimize, ülkemizin farklı üniversite ve şehirlerinden, ayrıca beş farklı ülkeden gelen veya eserlerini gönderen sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu serginin gelenekselleşmesi için verdiği destekler için Sayın Recep Atakaş’a minnettarız. 19 Mayıs’ın önemini sanatla vurgulayabilmek ve anısını yaşatabilmek amacıyla inşallah her yıl düzenli olarak sergimizi düzenlemeye gayret edeceğiz” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; İskenderun Meslek Yüksekokulu Atatürk İlke ve İnkılapları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yahya Yılmaz, 19 Mayıs’ın büyük zafere giden yolda atılan ilk adım olduğunun ve bu adımın hem Atatürk’ün hem de Türk Milletinin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından; Sergi’nin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar sergideki eserleri tek tek ziyaret etti, inceledi ve bilgi aldı. Serginin gezilmesinin hemen ardından çıkışta; İSTE’li sporcular, İSTE Bisiklet Topluluğu, İSTE TEMA Topluluğu öğrencileri ile birlikte gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları