Gündem Haberleri Tümü

İskenderun'da Hünkarım Görkemli Açılış ile Hizmette

Bundan 71 yıl önce baba Mehmet Şefik Delibalta tarafından lokum ve cezerye imalatıyla hizmet vermeye başlayan Hünkarım Kuruyemiş-Lokum ve cezeryenin şubesi İskenderun’da törenle hizmete girdi.

Şehit Pamir Caddesi üzerinde Hünkarım kuruyemiş-Lokum Cezerye’nin açılışına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belediye Başkan yardımcı M. Ali Dokuzoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı konser verirken, semazen grubu da gösteride bulundu. Gösterileri ilgiyle izleyen vatandaşlar, zaman zaman fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, hayırlı olması dileğinde bulunduktan sonra kurdelayı kesti. İşyeri sahibi Sefa Delibalta, törene katılan Başkan Tosyalı’ya ürünlerinden tattırdı. Cezerye çeşitlerinin tadına bakan Tosyalı, on üzerinden on verdi.

Ayrı bir saatte işyerinin açılışına katılan Kaymakam Yönden de, hayırlı olması dilekleriyle Hünkarım’ın kendi özel ürünleri olan cezerye ve lokumları inceledi, tadına baktı, tam puan verirken, işyeri sahibi Delibalta ve çalışanları kutladı.

Konuklara ürünler hakkında bilgi veren sefa Delibalta, 71 yıllık bir firma olduklarını hatırlatarak, babaları M. Şefik Delibalta, yüzlerce çeşit ürünü İskenderunluların damak tadına sunmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

Bu arada vatandaşlar da hem ikramlardan nasibini aldı hem de gün boyu Mehteran ekibinin ve semazen grubunun müziğiyle coştu.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları