Gündem Haberleri Tümü

Avrupa Hareketlilik Haftası ‘na Yoğun İlgi

İskenderun’da Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi.
Avrupa’da her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” dolayısıyla Atatürk Anıt alanında etkinlikler düzenledi.

Etkinlikte, Yavaş Bisiklet sürme, Paten Slalom Yarışı, Tek Teker Bisiklet Sürme yarışı, Top Sektirme Yarışması, Bebek Emekleme Yarışması, Step Aerobik, Baba Çocuk Yarışması, Matrak ve Top Fırlatma Yarışması düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere katılan Başkan Fatih Tosyalı,” Her yıl Avrupa Komisyonu tarafından Eylül ayı içerisinde arasında, dünyanın her yerinde kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yıl ki teması "Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Kullanımı" olarak belirlenmişti. Bizlerde belirlene tema çerçevesinde etkinlikler düzenledik” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, amaçlarının sürdürülebilir kentsel ulaşımı teşvik etmek olduğunu söyleyerek,” İskenderun Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Daha fazla yürüyelim. Daha fazla bisiklete binelim. Etkinliklerimize katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kent yaşamında insanları toplu taşımaya teşvik ederek, bisiklet kullanımını artırmak ve ulaşım alışkanlıklarını değiştirerek daha sağlıklı alternatifleri teşvik etmek amacıyla " Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Kullanımı " temasıyla düzenlenen etkinliğe, vatandaşlar ve katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Belediye Başkan yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca’da katıldı.

Etkinlikte; ayrıca yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları