Eğitim Haberleri Tümü

Eğitim’e Destek’te Atakaş İmzası

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İş adamı Recep Atakaş ile birlikte Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Gemi Yapımı Atölyesi ile öğretim binası ve eklentilerinin onarımı için protokol imzaladı.

Yıllardır mütevazılıği ile gönüllerde taht kuran, iyi bir yatırımcı ve başarılı bir iş adamı olmasının yanında sosyal sorumluluk projelerine desteği ve eğitim yatırımlarıyla da adından söz ettiren hayırsever iş adamı Recep Atakaş, imza töreninde ayrıca Vali Doğan’a çok konuşulan ancak, 40 yıldır yapılamayan Samandağ – Arsuz Karayolu için teşekkür etti.

Törene Vali Doğan ve İşadamı Atakaş’ın yanı sıra, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatin Rüştü Uygur katıldı.

Protokolde konuşan Vali Doğan, “Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi zaten Recep Bey tarafından yaptırılmış bir okuldur. Burada yeni bir atölye yapılacak ve mevcut binaların bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Ben hayırlı, uğurlu olsun diyor, Recep Atakaş Bey’e teşekkür ediyorum. Bu tür yatırımlarla hem gelecek nesillere örnek oluyor hem de kamu adına yapmamız gereken yatırımları yaparak bir nebze olsun katkıda bulunuyorlar. Ben Hatay halkı adına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İşadamı Recep Atakaş ise, başta Vali Doğan olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Okul İdaresi’ne ve protokolün imzalanmasına vesile olan herkese teşekkür ederek, “İlimizde göreve başladığı günden itibaren çok çalışarak kısa zamanda çok işler yapan Sayın Valimize, 40 yıldır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Samandağ – Arsuz Karayolu için sizlerin huzurunda tekrar teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İmzalanan protokole göre öğretim binası ile eklentilerinin bakım ve onarım çalışmaları öğrencilerin okulda bulunmadığı ara tatiller ile yaz tatilinde gerçekleştirilecek olup 2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde teslim edilecek. Gemi Yapım Atölyesi’nin inşasına ise proje revizelerinin tamamlanmasının ardından başlanması ve 12 ay içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi öngörülüyor. 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları