Ekonomi Haberleri Tümü

İSMO Başkanı Yıldırım; ‘Eğitime Büyük Önem Veriyoruz’

İTSO’da yapılan, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen "E-Uygulamalar ve Vergi Yasalarındaki Değişiklikler” konulu seminer yoğun ilgi gördü.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Bugün odamız ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen "E-Uygulamalar ve Vergi Yasalarındaki Değişiklikler” konulu seminer için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bilindiği üzere, hem kamusal alanlarda, hem de özel sektörde yapılan muhasebe işlemleri, bakanlıklarımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, elektronik ortama aktarılmaktadır. Bu durum, mükelleflerde mağduriyet yaratmaması amacıyla kademeli olarak gerçekleşmekte ve uygulama başlangıç tarihleri belirlenmektedir. Takip edilmesi zorunlu olan uygulamaların, siz değerli Mali Müşavirlerimize ve üyelerimize duyurulması, uygulamada karşınıza çıkabilecek olası sorunların görüşülmesi ve başlangıç tarihleri konusunda bildirimlerde bulunulması amacıyla, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamız tarafından güncel gelişmeler doğrultusunda, sürekli olarak toplantılar organize edilmektedir. Bizler de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, toplantı ve seminerlerin organize edilmesi noktasında, elimizden gelen desteği sağlamaktayız. Bu noktada, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı tebrik ediyor, kendilerine bu konuda desteğimizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Oda olarak üyelerine yönelik eğitimlerin artarak devam ettiğini belirterek, “Mevzuatların her geçen gün güncellendiği mesleğimizde bizlerde teknolojiyi yakından takip etmek ve mesleğimiz ile ilgili bilgilerimizi sürekli yenilemek durumundayız. Bu nedenle eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu günde çok değerli İnci hocamız bizlere bilgiler verecektir. Eğitim seminerimizin meslektaşlarımız için verimli geçmesini diliyorum. Tabi bu toplantılarımızda her zaman bizlere desteklerini esirgemeyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğitim seminerinde ayrıca İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirlik Belgesi ve Çalışma ruhsatı almaya hak kazanan Turgut Kasal’a belgesini İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Takdim ederken,  Eser Yeşile’de İSMO Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül takdim etti.

Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan İSMMMO  Eğitim müdürü İnci Şalcı, 1 Ocakta yürürlüğe girecek uygulamalar, 1 Haziran sonrası yürürlüğe girecek uygulamalar E-fatura ve özellikli konular, E-Defter ve özellikli konular, E-arşiv fatura, 5 bin ve 30 bin üzeri faturaların durumu, E-Serbest Meslek makbuzu ve özellikli konular ve E-uygulamalarda  diğer özellikli konular hakkında sine vizyon destekli olarak meslek mensuplarına detaylı bilgiler verdi.

Seminer sonunda ise, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, İSMMMO  Eğitim müdürü İnci Şalcı,ya plaket takdim ederek,  verdiği faydalı bilgilerden dolayı teşekkürlerini iletti.


 

 

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları