Sağlık Haberleri Tümü

Mega Radyo‘da Kalp Sağlığı Konuşuldu

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kalp sağlığı ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Grubu Genel yayın yönetmeni, deneyimli gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, kalp hastalıkları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Özel Gelişim Hastanesinde hasta kabulüne başlayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, kalp çarpıntısı, kalp krizi, anjiyo, elektrofizyolojik çalışma (EPS), damar daralması, damar tıkanması, genişlemesi ve yırtılması konularında önemli bilgiler verdi.

Göğüste aniden ortaya çıkan ağrı ve sıkışma hissiyle başlayan kalp krizinde erken müdahalenin önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mustafa Akçakoyun, “Erken müdahale hem hayati riskin azaltılmasını hem de kalp kasının zarar görmeden kurtulabilmesini sağlayabiliyor. Diyabet, aşırı kilo, kötü beslenme ve hareketsizlik gibi kalp hastalıklarına yol açabilecek faktörlerde yapılacak olumlu değişiklikler, hastalığın ortaya çıkmasını geciktirebiliyor. Kalp krizinin erken tanı ve tedavisi kalbin aldığı hasarı azaltıyor. Kalp krizleri yaygın olarak bilindiği gibi her zaman ani ve şiddetli göğüs ağrısı şeklinde oluşmaz. Bazı insanlar belirgin bir şikâyet hissetmeden de sessiz olarak kalp krizi geçirebilir.” dedi.

EPS Elektrofizyolojik sistem yöntemi konusunda da uzmanlığı olan Dr. Akçakoyun anjiyo konusunda da şu ifadeleri kullandı; “Kalbi besleyen, koroner damar adı verilen damarların görüntülenmesi olarak özetlenen Anjiyo, daha önceleri sadece belli hastanelerde yapılmakla birlikte hastalar bunun için şehir dışına çıkmaktaydı. Özel gelişim hastanesi kapsamlı tedaviyi yanı başınıza getirdi. Kardiyoloji bölümümüzde, güncel ulusal ve uluslararası kılavuzlar rehberliğinde kalp ve kalp ile ilişkili hastalıkların tanısı ve tedavisi amacı ile hizmet vermekteyiz. Artık bu gibi tedaviler için hastaların şehir dışına çıkmalarına gerek kalmadı. ‘dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları