Gündem Haberleri Tümü

Arsuz’da ‘Uğur Mumcu’ya Anma Töreni

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen ’Uğur Mumcu’yu Anma Programı’na katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Örgütü tarafından ’Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27. Yılı sebebiyle düzenlenen anma programına katılan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven,  Uğur Mumcu’yu Saygı ve Özlemle andığını belirtti. Uğur Mumcu’nun Atatürkçü, güçlü kalemiyle aydın bir araştırmacı gazeteci ve yazar olduğunu belirten Başkan Güven, “ Uğur Mumcu bizim gençliğimizin idolüydü. Maalesef bombalı bir saldırı sonucu öldürülmüştür. Her ne kadar yasalar tarafından böyle anılmasa da biz Demokrasi şehidi olarak kabul ediyoruz. Uğur Mumcu 12 Mart döneminin yaşandığı, o zamanki faşist uygulamanın, askeri darbenin olduğu dönemde tutuklanmış, işkenceler görmüş ve daha sonra bunları eser olarak kaleme almıştır. Biliyorsunuz ki en önemli eserlerinden bir tanesi olan ‘sakıncalı piyade’ tiyatro olarak günümüzde en fazla oynanan yerli eserlerden bir tanesidir. Çok önemli eserlerden bir tanesidir. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ diyor. Eğer biz bu yolda yürüseydik, Uğur Mumcular çok olsaydı ve yaşasaydı bu güne kadar bizlere çok katkısı olacaktı.  Şimdi görüyorsunuz, bir sürü insan bilgi sahibi olmadan fikir sahibi. Onun için onu saygıyla anıyoruz ve ey halkım unutma bizi dedi unutmuyoruz, unutturmayacağız. Onu saygıyla anıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, “Uğur Mumcu gerçekleri söylediği için, gerçekleri konuştuğu için, emperyalizme hizmet etmediği için ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında bir gazeteci olduğu için maalesef aracına bir bomba konularak katledildi. Ondan dolayı çok üzgünüz. Uğur mumcu gibi nice Mustafa Kemal Atatürk askeri olarak, korkmadan, yılmadan bizlerde onun gibi mücadele etmeliyiz. Atatürkçülüğün mesleği yok. Hangi meslekten olursak olalım onun ışığında ve Cumhuriyet ışığında devam etmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Örgütü olarak Uğur Mumcu’yu 27. ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum,” şeklinde konuştu.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları