Gündem Haberleri Tümü

Nitelikli Üretici Adaylarına Sertifika

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Akdeniz meyve sineği ile mücadele ile  yine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen kursların sertifika töreni Arsuz Kaymakamlığı Rhossus Amfi Salonunda düzenlendi.

Toplantıda, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Demirel’in katılımı ile “Akdeniz meyve sineğinin oluşumu, döngüleri, etkin mücadelesi ve meyve yetiştiriciliği üzerinde yarattığı  tahribatların ekonomik açıdan zararları” hakkında bilgiler verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından son 6 ayda düzenlenen 1 adet “sürü yönetimi elemanı”, 1 adet “süt sığırı yetiştiriciliği” ve 2 adet “işletmelerde hijyen” kurslarında başarı gösteren 47’si bayan olmak üzere 61 kursiyerin sertifikaları törenle takdim edildi.

Kaymakam Sarı, kursiyerlere sertifikalarını takdim ederken, nitelikli tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, bilinçli üreticilerin hem ekonomiye hem de kendi bütçelerine büyük ölçüde faydalı olacağının altını çizdi. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunduğunu belirtti

Törene Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, kurum amirleri, mahalle muhtarları, Kursiyerler ve meyve üreticilerinin katıldı.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları