Baş Ağrısı Deyip Geçmeyin!

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:43
Bu haber 1060 kez okundu

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel, en yaygın sağlık problemleri arasında bulunan baş ağrısının, ciddi hastalıkların habercisi olabileceğine dikkat çekerek, gerekli tanı ve tedavilerin zamanında yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Baş Ağrısı Deyip Geçmeyin!
Baş ağrısının, baş ya da boyun bölgelerinden başlayan ve değişik bölgelere yayılan bir ağrı olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Meral Üzel, “Baş ağrısı, en yaygın ağrı şeklidir ve en çok doktora başvurma sebeplerindendir. Baş ağrısı toplumda en sık hekime başvuru şikâyeti olup, asla hafife alınmamalıdır. Baş ağrısı vücudun dışa yansıyan bir refleks cevabı olup, doğru okunmalı ve uygun yaklaşımla tedavisi yapılmalıdır. Baş ağrısından korkmamalı, geç kalmaktan korkulmalıdır. Baş ağrısı şikâyetinde dikkatli bir nörolojik muayene yapılmadan, özellikle ağrının oluş sebebini araştırmadan yapılan tıbbı yaklaşımlar, çok ciddi sakatlıklara ve ölümlere neden olabilmektedir” açıklamasında bulundu.

Günlük Baş Ağrısı Riskine Dikkat!

Günlük kronik baş ağrılarının, ikincil grup baş ağrılarına neden olarak gösterilen hastalıkların bir belirtisi olarak ortaya çıkabileceğini belirten Uzm. Dr. Meral Üzel, “Başka hastalığa bağlı olmayıp, ama her gün ortaya çıkan ağrılardan şikâyet eden kişilerin çoğunda, çok sık ağrı kesici aldıkları için tekrarlayan baş ağrıları görülür. Ağrı kesiciye alışan vücut, ilaç alınmadığında baş ağrısıyla cevap verir. Haftada 3 günden ve ayda 9 kez den fazla ağrı kesici alıyorsanız, günlük baş ağrıları riskiyle karşı karşıyasınız demektir.Baş ağrısı, her ne kadar toplumda çok sık karşılaşılan şikâyet olarak tanımlansa da, alarm belirtileri diye tariflendirdiğimiz bazı durumlar, dikkat gerektirmektedir” şeklinde konuştu.

Şiddetli Baş Ağrılarınız Varsa Mutlaka Uzmana Başvurun!

Ciddi baş ağrıları durumları hakkında bilgi veren Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel, “Haftada üç günden fazla baş ağrısı ataklarınız varsa, her gün ya da gün aşırı ağrı kesici kullanıyorsanız, yorgunluk, halsizlik, konuşma zorluğu, güçsüzlük veya yanma uyuşma gibi bulgular da eşlik ediyorsa, baş ağrısı ile birlikte uyku hali varsa, kafa travması ile başladıysa ve devam ediyorsa, egzersiz, öksürme, ıkınma veya cinsel ilişki sonrasında başladıysa, ağrıyı geçirebilmek için önerilen dozun üstünde ilaç almanız gerekiyorsa, eşlik eden ense sertliği varsa, baş ağrısı ile birlikte nefes darlığı, göz, kulak, burun veya boğaz ile ilişkili yakınma varsa, şiddeti artıyor ve geçmiyorsa ve kusma da görülüyorsa,hayatınızdaki en şiddetli ve ilk baş ağrısı ise, baş ağrısı 50 yaşından sonra başladıysa mutlaka zaman kaybetmeden doktora başvurmak gereklidir” dedi.

Uzm. Dr. Meral ÜZEL kimdir?

1978 yılında İskenderun’da doğdu. 1995-2001 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, 2009-2013 yılları arasında Mustafa Kemal Üniversitesi uzmanlığını tamamladı. İskenderun Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi’nde pratisyen hekim olarak çalışma hayatına başlayan Uzm. Dr. Meral Üzel, İskenderun H. Şerif Tosyalı Sağlık Ocağı’nda görevini sürdürdü. Mustafa Kemal Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığa başlayan Dr. Üzel, Yüksekova Devlet Hastanesi, Özel Bilim Hastanesi’nin ardından, 2016 Haziran ayı itibariyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı olarak görevine devam etmektedir. 

Yorum Gönder