Bakan Kasapoğlu: ‘İskenderun Bizim İçin Çok Önemli’

16 Şubat 2019 Cumartesi 11:37
Bu haber 564 kez okundu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Hatay programı kapsamında ilde yapılan spor yatırımlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Kasapoğlu: ‘İskenderun Bizim İçin Çok Önemli'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Hatay programı kapsamında ilde yapılan spor yatırımlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Hatay'ı spor ve gençlik alanında çok daha yukarılara taşımak amaçlarında olduklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “2002 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spora çok ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Spora ve sporcuya önem veren bir Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası adına kendilerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Halkımızla birlikte yerel yönetimlerle birlikte sporda kalkınmayı, sportif anlamdaki başarıyı ve sporun tabana yayılmasını gerçekleştireceğiz. Şunun size müjdesini sevinçle ifade etmek isterim. Bu yıl içerisinde stadımızı tamamlayıp, Hatayspor camiamızın kullanıma açacağız. Antrenman salonları da tesis etmeyi planlıyoruz. Yaşayan bir stat olmasını temenni ediyoruz. Halkımızın sadece maç günlerinde değil her daim kullanabileceği, gelebileceği bir stat olması için projelerimiz var. Amacımız tüm tesislerimizin 7/24 açık olması. Bu manada ülke genelinde birçok tesisimizin açık olması için çalışmaları başlattık. Bununla birlikte gençlik merkezlerimizin de, halkımızın gençlerimizin 7/24 kullanıma açık olmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızı spora her zaman ulaşabilmesi adına tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. 3 bin 500 kişilik spor salonunun da pek çok açıdan tamamlandığını gördük. İnşaatının hızlandırılması talimatını paylaştık. İnşallah burayı da sporcularımızın gençlerimizin Hatay halkımızın hizmetine açacağımızı, Hatayspor camiasına müjdelerimizin ve onlarla birlikte çalışma alanlarımızın artarak devam edeceğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu’nun İskenderun Stadyumu incelemesi öncesinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil stadyumu gezerek incelemelerde bulundular.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Hatay ziyaretlerinin son durağında İskenderun'a uğradı. Bakan Kasapoğlu, burada kapalı tribünü planlı olarak yıkılan 5 Temmuz Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Bakan Kasapoğlu, "İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bir gençlik kampını açma kararı aldık ve bunu kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil'den stadın durumu ile ilgili bilgi alan Bakan Kasapoğlu, detaylı incelemeden sonra gerekli adımları atabileceklerini söyledi. İskenderun Teknik Üniversitesini de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu'na İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, üniversitenin yerleşkesi ile ilgili maket üzerinde bilgilendirmede bulundu. İskenderun'a yapılmak istenilen on bin kişilik stadyumun İSTE yerleşkesi içinde yapılmasının görüşüldüğü ziyarette, üniversite yerleşkesi içerisine bir gençlik merkezi yapabileceklerinin sözünü veren Bakan Kasapoğlu, daha sonra üniversiteli öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İskenderun'un kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Kasapoğlu, İskenderun'un gençlerinin potansiyelinin ayrı bir önem arz ettiğini belirterek, Bakanlık ve İskenderun Belediyesi olarak çok güzel projeler planladıklarını kaydetti.

Türkiye genelinde ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesini çok önemsediklerinin altını çizen Kasapoğlu, şöyle devam etti: "Bu kapsamda mevcut havuzlarımızın rehabilitasyonun yanında İskenderun'umuzdaki bir mahallemize butik bir havuz inşası yönünde karar aldık. Onun müjdesini vermek istiyorum. Bunun yanında İskenderun'umuzun değişik mahallelerine 10 adet futbol, voleybol, basketboldan oluşan semt sahalarının inşası noktasında belediye başkanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, milletvekillerimizle bir karar aldık. Bunun müjdesini değerli İskenderunlularla paylaşmak isterim. Bakanlığımızın İskenderun'la ilgili projeleri devam edecek. Gençlerimiz için İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bir gençlik kampını açma kararı aldık ve bunu kısa sürede hayata geçireceğiz. Bakanlık olarak İskenderun'un komple analizini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na inceleme ve ziyaretlerinde Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, AK Parti İl Başkanı M. Ali Yanmaz, HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, Belediye Başkan adayları ve belediye başkanları eşlik etti.

Yorum Gönder