İskenderun’un Yiğitleri Madalya ile Döndü

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:12
Bu haber 989 kez okundu

Dünya Etnospor Konfederasyonu Kültür Festivali’nde İskenderun Geleneksel Güreş Spor Kulübü 3 madalya ve takım halinde birinci oldu.

İskenderun'un Yiğitleri Madalya ile Döndü

İskenderun Geleneksel Güreş Spor Kulübü, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl ‘At Binenin Kılıç Kuşananın’ sloganıyla düzenlediği 3. Etnospor Kültür Festivali’nde 3 madalya alarak takım halinde birincilik elde etti.

Yenikapı Meydanı’nda 17 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde sporcular aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu branşlarında yarıştı.

Festivalde Kapışmalı Aba Güreşi kategorisinde İskenderun’u temsil eden Özgür Kılıç +100 de 3’ncü, Soner Demircan 65’de 2’nci, Emre Aslan 75’de 3’üncü oldu.

İskenderun Geleneksel Güreş Spor Kulübü Antrenör Cevdet Ekinci, sporcularının 3 madalya ile ayrıca takım halinde de birinci olduklarını söyledi.

‘Fark Yaratmaya Devam Edeceğiz’

İskenderun’un sportif başarılarda atağa geçtiğini söyleyen İlçe  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, “Antrenörümüz Cevdet Ekinci ve tüm sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Birçok spor dalında İskenderun olarak fark yaratmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

‘Gururluyuz’

Ödüllerini Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı’nın elinden alan başarılı sporcular ise, İskenderun’un adını başarıyla temsil etmenin ve kente 3 madalya ile dönmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yorum Gönder