‘KDS Mehter Marşı İle Dünya’ya Açılıyor’

25 Şubat 2019 Pazartesi 13:31
Bu haber 1004 kez okundu

İskenderun Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ programına katılan Karma Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Bahattin Özdemir KDS sporu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’den Dünya’ya açılan yeni ve özgün bir salon sporu olduğunu belirten Özdemir; “KDS Mehter Marşı İle Taçlanmış Bir Türk Sporudur” dedi.

‘KDS Mehter Marşı İle Dünya'ya Açılıyor'
KDSF Başkanı Bahattin Özdemir;

‘KDS Mehter Marşı İle Dünya’ya Açılıyor’

İskenderun Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ programına katılan Karma Dövüş Sanatları Federasyonu Başkanı Bahattin Özdemir KDS sporu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’den Dünya’ya açılan yeni ve özgün bir salon sporu olduğunu belirten Özdemir; “KDS Mehter Marşı İle Taçlanmış Bir Türk Sporudur” dedi.

KDS Başkanı Bahattin Özdemir Karma Dövüş sanatları ile ilgili yaptığı açıklamalarda birçok uzak doğu sporunun teknik ve taktiklerinin birleşimi ile oluşan bu dövüş sporunun Mehter hücum marşı ile de taçlanmış bir Türk sporu olduğuna vurgu yaptı. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Dernekler bünyesinde 7 kurucu spor kulübünün bir araya gelmesi ile Karma Dövüş Sanatları Federasyonun kurucusu olduğunu söyleyen Bahattin Özdemir, “Dünya’ya KDS bizim ülkemizden yayılmaktadır. Sistemin tüm teknik ve müsabaka komutları Türkçedir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “KDS, tüm dünyada amatör, yarı Profesyonel ve Profesyonel olarak farklı kategorilerde yapılmaktadır. Her kategori kendi içinde özel kurallar içerir. Tamamının maç komutları ve teknik terimleri tamamen günümüz Türkçesinde oluşturulmuştur. Diğer branşlardan farkı, müsabakalar başlarken, sporcuların ringde mehter hücum marşı eşliğinde, atalara saygı yürüyüşü olan mehteran yürüyüşü yapmasıdır.”

Karma dövüş sanatları federasyonu olarak hedefini dile getiren Başkan; “Dünyanın her yerinde mehter hücum marşımızı çaldırmak gücümüzü kuvvetimizi 27 milyon genç nüfusa sahip gençlerimiz ile ferdi sporlarda salon sporlarında dünya sporuna hakim olmaktır. Gençlerimizin sporda önünü açmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Buyurduğu gibi ‘Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını severim’ sözünde olduğu gibi ahlaklı sporcu yetiştirmek bu alanda telkinlerde bulunmak, milletini tarihini seven bir gençlik oluşmasına katkı sağlamaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, “Amacım Ülke sporuna katkı sağlamaktır. Bir düşünürün söylediği gibi ‘ Bilgisini insanlara aktaramayan insan sırtında kütüphane taşıyan merkebe benzer’ sözünü beğeniyorum. Bilgimi, birikimimi ülkemin gençliğine aktararak vatanına milletine bağlı bir neslin oluşumuna katkı sağlamak istiyorum” dedi.

Bahattin Özdemir; “Bu Sporun Ülkemizde yapılanması 2014 yılında başlamıştır. Kuruluşundan bu güne 3 Uluslararası şampiyona 1 Dünya Şampiyonası ve 2 Bölge Şampiyonası Federasyonumuzca gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde spor kulüplerimiz ve spor amaçlı derneklerimizden bu spora ciddi bir katılım mevcuttur. Türkî Cumhuriyetlerinde KDS federasyon temsilciliklerimiz de var. Organizasyonları kendi imkânlarımız ve belediyelerimizin katkıları ile yapıyoruz. Acı bir gerçektir ki; Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğünden hiç destek alamıyoruz” diyerek sözlerini yetkililere sitemle tamamladı.

Başkan Bahattin Özdemir, Radyo Programından önce KDS Hatay temsilcileri, Nebil Aşkar, Sabahattin Uygun, İhsan Akpınar, Mahmut Bekar, Müfide Koç ve diğer bölge Antrenör ve Hakemleriyle bir araya gelerek federasyona ait belge ve kimliklerini takdim etti. 

Samimi sohbet ortamında bir saat süren söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Dinleyenlerden yoğun ilgi gören program aynı anda Mega Radyo FM 97.7 frekansından ve www.megaradyoiskenderun.com  üzerinden canlı olarak yayınlandı. Mega Medya Grubu genel müdürü Semir Yazıcı’nın sunduğu programın yayın masasını Mustafa Mert ve Ozan Aktaş yönetti.

Yorum Gönder