Altın Kalpli Esnafların Dayanışma Gecesi!

26 Eylül 2017 Salı 17:57
Bu haber 2280 kez okundu

Bu yıl 30’uncusu kutlanan Ahilik Haftası esnaflar tarafından bayram havasında kutlandı. 18-24 Eylül günleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’nda İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından bir gece düzenlendi.

Altın Kalpli Esnafların Dayanışma Gecesi!
Altın Kalpli Esnafların

Dayanışma Gecesi!

Bu yıl 30’uncusu kutlanan Ahilik Haftası esnaflar tarafından bayram havasında kutlandı. 18-24 Eylül günleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’nda İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından bir gece düzenlendi. HESOB ikinci Başkanı ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi tarafından gerçekleştirilen gecede esnaflar bayramını coşkuyla kutladı.

Esnaf bayramı gecesi, kuyumcular odası tarafından hazırlanan ve bugüne kadar yapmış oldukları sosyal aktivite ile sektörün anlatıldığı görsel sunumla başladı.

Kürsüye davet edilen ‘Burada herkese ekmek var, dürüst olmaktan daha güzel bir şey var mı? Bizler örnek insanlarız’ diyerek sözlerine başlayan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı ve HESOB ikinci Başkanı Uğur Fırat, “Ahi Evran’ın dediği gibi ‘hiçbir insan bir insana eziyet etmez. Çünkü bir insan bir insana eziyet eder ise benden değildir’ diyor. Hafta başından beri kutladığımız Ahilik Haftası esnaf bayramı, bu bayram sizlerin bayramı. Hepinizin bayramı. Benim sizlerden özellikle bir ricam var. Alışverişlerinizi yerel esnaflardan yapın. Mahallenizdeki bakkaldan, kasaptan, manifaturacıdan kısacası alışverişinizi mahallenizdeki tüm esnaflardan yapın. Çünkü alışverişlerin yerel esnaftan yapılmasıyla paralar burada kalıyor. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Ahilik haftası kapsamında birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik kısacası yaren yemeğinde bir araya geldiklerini belirten HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Birlik başkan vekilim Uğur abiye her yıl yapmış olduğu böyle güzel ahilik kutlamalarından bizleri esnaflar ile bir araya getirmesi, bizleri oda başkanlarıyla bir araya getirmesi, birlik ve beraberliği sağladığından dolayı kendisine ve ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Buradan tüm kurum amirlerimizden esnaflara olan ilgisinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Hepsinden ağabeylik kardeşlik görüyoruz. Gerçekten esnafımızı sevelim, sayalım. Esnaf çocukları olmaları en büyük fayda. Bizlerde tüm kurum amirlerimizi, esnafımızı biz kısacası insanları seviyoruz. Tüm esnaflarımızın bayramı kutlu olsun.” dedi.

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, özellikle esnafları ziyaret ettiğini ve muhakkak bir çaylarını içerek sohbet ettiğini söyledi. Kaymakam Soytürk, esnaflığın kendisini için muhteşem bir okul olduğunu belirterek, ‘her türlü haberi en doğru ve en hızlı şekilde esnaftan öğrenirsiniz’ diyerek tüm esnafın bayramını kutladı.

Gecede yılın esnafı seçilen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası esnafından olan Yusuf Söker’e İskenderun Kaymakamı tarafından kaftan giydirildi.

Ahilik Haftası dolayısıyla Kuyumcular Odası tarafından düzenlenen gecede esnaflar gönüllerince eğlendi. HESOB ikinci Başkanı Uğur Fırat ve oda başkanlarının halayda buluşması ise renkli görüntülere sahne oldu.

Esnaf bayramı gecesine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Arsuz ilçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun Eski Kaymakamı Avukat H. Hasan Özyiğit, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB ikinci Başkanı – İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, İGC Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Oda Başkanları, esnaflar ve basın mensupları katıldı.








Yorum Gönder