ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI

ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI

Semir Yazıcı

11 Mayıs 2019, 17:54
Bu makale 20480 kez okundu

Vatandaşın Son Sözünü Söyledi

Şimdi İcraat Zamanı

Aylardır Türkiye gündemini yoğun şekilde işgal eden 31 Mart 2019 yerel seçim süreci nihayet tamamlandı. Vatandaş son sözünü sandıkta söyledi. Adeta bir genel seçim havasında gerçekleşen seçimin sonunda; “Ankara gibi birçok büyük kentlerde büyükşehir belediyelerinin iktidar partisinden muhalefetin kontrolüne geçmesi” Ülke genelinde en çok iz bırakan sonuçlar arasında yer aldı. Vatandaş sandık başında demokratik hakkını kullanırken değişim talebini de yansıtmış oldu.

Demokrasinin gücünü ve zenginliğini de gözler önüne seren vatandaş, demokratik olgunluk, tahammül ve sabrın yanı sıra verdiği mesajla da bu seçimin ‘kazananı’ oldu. Sandıktan çıkan sonuca göre seçmen, ülkenin siyasi istikrarını sarsmadan vermiş olduğu ölçülü mesajında gerginlik ve ayrışma ortamından yorulduğunu açıkça belirtmiştir. Vatandaş verdiği önemli mesajla, siyasi yetkililerin halkın önceliklerine, taleplerine daha duyarlı olmalarını ve iktidarın yoluna devam ederken gerginliği azaltmasını, taraftarları dışındaki seslere de kulak vermesini demokratik platformda açıkça dile getirdi. Şimdi söz bitti ve icraat zamanı. Hayat ve kardeşlik devam ediyor. Umuyoruz herkes ve her kesim payına düşen mesajı almıştır. Ve diliyoruz ki herkes bundan ‘böyle daha olgun, daha vicdanlı, daha pozitif ve daha ciddi toplumsal sorumluluk duygularıyla’ dersine daha iyi çalışması gerektiğini anlamıştır.

İlimiz ve ilçemizde demokrasi şöleni atmosferinde gerçekleşen sürecin sonunda sandığa yansıyan sonuçlara göre Büyükşehir’de Millet ittifakının CHP’li adayı Doç Dr. Lütfü Savaş, geçen döneme göre oylarını artırarak rakibi Cumhur İttifakı AK Parti’li adayı İbrahim Güler karşısında 110 bin oy farkıyla yeniden seçildi. Önümüzdeki 5 yıl daha hizmetine devam edecek mevcut Başkan Lütfü Savaş’ı kutluyor ve başarılar diliyoruz. İlimize ve ilçelerimize yakışan hizmetlerinin artarak devam edeceğini umuyoruz.

İskenderun’da ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Fatih Tosyalı, bu demokrasi yarışında rakipleri ‘Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Dr. Yılmaz ve ‘İskenderun İttifakı’nın DP’li adayı Mete Aslan’ın karşısında İskenderun belediye başkanlığına seçildi. Seçim süreci hoşgörü, barış ve olgunluk ortamında, örnek bir demokrasi şöleni havasında gerçekleşti. Bu şöleni İskenderun seçmenine yaşattıkları için, seçim süreci ve sonrasında sergiledikleri olgunluktan dolayı üç adayımıza da teşekkür ediyoruz. İskenderun’un çiçeği burnunda Belediye Başkanı Fuat Tosyalı’yı kutlarken, başarı dileklerimizle İskenderun’a yakışan hizmetleri getirmesini umuyoruz.

Belen ilçemizde ‘Millet İttifakı’ İYİ Parti adayı Hayri Yüksel ile yarışan ‘Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı İbrahim Gül, çoğunluk seçmenin oyu ile Belen Belediye Başkanlığına seçildi.

Dört dönemdir Payas belediyesini yöneten AK Partili Bekir Altan, yeniden 5. Dönem için de seçmenden aldığı vize ile kulvarında rekora doğru yol alırken, 5 yıldızlı başkan unvanı ile Payas belediye başkanlığını bu dönem de yürütecek.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre diğer ilçelerde ise Arsuz’da CHP adayı Dr. Asaf Güven, Dörtyol’da MHP adayı Fadıl Keskin, Erzin’de CHP adayı Ökkeş Elmasoğlu, Defne’de CHP’li İbrahim Güzel, Altınözü’nde AK Partili Rifat Sarı, Hassa’da AK Partili Mehmet Karataş, Reyhanlı’da AK Partili Mehmet Hacıoğlu, Yayladağı’nda AK Partili Mustafa Sayın, Kumlu’da MHP’li Mehmet Deli, Antakya’da AK Partili İzzettin Yılmaz, Samandağ’da CHP’li eski milletvekili Refik Eryılmaz, Kırıkhan’da AK Parti’den mevcut başkan Ayhan Yavuz yine belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar oldular.

Seçim sonuçları Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Seçilen başkanların verecekleri hizmetler ve yapacakları ile kentlerimizi bulunduğu noktadan daha ileriye götürmesini diliyoruz. Yeni projelerle daha modern, daha yaşanabilir ve huzurlu marka kentler yapmak için samimiyet ve sorumlulukla ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz.

Bu seçime ve sonuçlarına daha fazla yorum katmak için henüz çok erken. Bekleyip göreceğiz. Başta Büyükşehir olmak üzere seçilen tüm ilçe belediye başkanları ve yeni meclis üyelerinin, insan odaklı, kentin sosyal ve kültürel dokusuna saygılı, daha verimli ve kalıcı hizmetler yapacağını umuyoruz.  Şimdi artık parti bayraklarını rafa kaldırmanın, el ele vererek icraatları, vaatleri yakından takip etmenin zamanı… 

 

 

 

Yorum Gönder