Denizcilik Alanında İSTE’ye Tam Not…

01 Mart 2024 Cuma 13:38
Bu haber 114 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan denizcilik kurumları denetlemesini başarıyla tamamlayarak önemli bir adım daha attı.

Denizcilik Alanında İSTE'ye Tam Not…

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan denizcilik kurumları denetlemesini başarıyla tamamlayarak önemli bir adım daha attı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan denizcilik kurumları denetlemesini başarıyla tamamlayarak önemli bir adım daha attı. İskenderun Teknik Üniversitesi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, 23.02.2024 tarihinde gerçekleştirilen STCW (Gemi Adamlarının, Eğitim Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları) eğitimine ilişkin periyodik denetimini başarıyla tamamlamıştır. Bu başarı, uluslararası gemilerde çalışacak gemi insanı yetiştirmeye ve Türk Denizciliğine katkı sağlamaya devam ettiğimizi göstermektedir.

Rektör Prof. Dr. Tolga DEPCİ liderliğinde, akademik kadrosu, personeli ve öğrencileriyle birlikte “aynı gemide olma” felsefesiyle hareket eden Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin denizcilik alanındaki yetkinliği arttıkça, bölgesel kalkınmaya da önemli bir katkı sağlayabileceğine inanılmaktadır. Bu doğrultuda, denizcilik alanında kursları düzenleme yetkisiyle donatılacak olan üniversite, bölge halkının eğitim ve istihdam olanaklarını da artırarak refah seviyesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. İSTE’nin başarıyla tamamladığı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denetlemesi, denizcilik alanında ilerlemek ve Türk denizciliğini daha da ileriye taşımak için önemli bir adımdır.

İSTE’yi ve ülkemizi hem Mavi Vatanda hem uluslararası sularda temsil eden denizcileri yetiştirmekten duydukları gurur ve memnuniyeti dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga DEPCİ “Üniversitemizde inşa ettiğimiz birlik ve uyum, bizi her alanda güçlü yapıyor; denizcilik alanında ise engin denizlerde ilerleten güçlü bir gemi haline getiriyor. İSTE Ailesinin her ferdi bir yandan kendi görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirirken diğer yandan ortak hedeflere doğru yol almak için birbirine destek oluyor. Denizcilik alanında ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biriyiz. Bu başarıyı sürdürmek ve arttırmak için bir adım daha atmış olduk. Hedefimize giden yolda ayaklarımız yere sağlam bassın diye gerekli tüm çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Denetleme öncesinde ve sürecinde özveriyle çalışan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi personelimize ve Denizcilik Teknolojileri Meslek Yüksekokulu personelimize teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.




Yorum Gönder