Down Sendromlu Çocuklara Konser

25 Nisan 2018 Çarşamba 12:51
Bu haber 869 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından down sendromlu çocuklara konser verildi.

Down Sendromlu Çocuklara Konser

İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından down sendromlu çocuklara konser verildi.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlileri Okay Özdağ, Berna Bilgin, Daryna Trofimova, Valentyn Trofimona’nın, klasik gitar konçertosu, yan flüt ve fagot birlikteliğinin ardından, gitar ve şan’la birçok eserin seslendirildiği resitalde, öğretim görevlileri ve öğrenciler şarkılar söyledi, down sendromlu çocuklarda dans ederek gönüllerince eğlendi.

‘Sene Bene Ne Oldu Yar’ ve Aygız parçalarını seslendiren Berna Bilgin’den down sendromlu çocuklar, ‘Sarı gelin’ şarkısını istedi. Bilgin, çocukların isteğini kırmayarak şarkıyı seslendirerek birlikte söylediler.

Down sendromlu çocuklara farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuar Müdürü Zafer Doğantan, “Bugünkü etkinliğimiz bizim için çok özel ve anlamlı oldu. Konservatuar öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte down sendromlu çocuklarımıza mini bir resital tarzında konser vermek istedik. Amacımız down sendromlu çocuklarımızın sosyal yaşamdaki durumlarına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmaktır. Resitalimizde klasik gitar, yan flüt, fagot ve şan ön planda oldu. Çocuklarımız için çalınıp söylenen parçaların beğenilmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise çocukları mutlu eden keyifli müzik ziyafetinden dolayı, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Zafer Doğantan ve öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Yorum Gönder