‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’ Finali Gençlik Merkezi’nde

08 Nisan 2021 Perşembe 13:07
Bu haber 1476 kez okundu

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezlerinde her yıl düzenlemiş olduğu ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’nın’ ilçe finali bu yılda İskenderun Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

‘Gençler Arası Bilgi Yarışması' Finali Gençlik Merkezi'nde

Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezlerinde her yıl düzenlemiş olduğu ‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’nın’ ilçe finali bu yılda İskenderun Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

3’erli olarak toplamda 15 grubun katıldığı yarışmada, yarışmacılar 1 saat boyunca farklı kategorilerde 30 soru yanıtlayarak bilgilerine bilgi kattılar. Lise kategorisinde gerçekleşen yarışmada Fen, Edebiyat, Matematik, Tarih, Spor, Sanat ve Güncel konular gibi alandaki sorularla ter döken gençler il ve bölge finallerine gidebilmek için birbirleriyle yarıştı. Sorular arasında gençlere İskenderun özelinde yöneltilen sorular ise gençlerin yaşadıkları şehir hakkındaki bilgilerini güçlendirici nitelikteydi.

Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen yarışmada birinciliği Tosçelik Fen Lisesinden Young Minds ve Tosçelik PTM grupları paylaşırken ikinciliği yine Tosçelik Fen Lisesinden Rhosus aldı. Üçüncülüğü ise Tosçelik ve Adana Fen Lisesinin öğrencilerinin oluşturduğu Beyincikler takımı sırtladı.

Konu hakkında açıklama bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin şu ifadeleri kullandı;

“Gençlerimizle bir kez daha bu heyecanı yaşamak bizler için çok önemliydi. Bir yılı aşkın süredir evlerinden ders çalışan gençlerimizle yüz yüze bir araya geldiğimiz için çok mutlu olduk. Okullarımızda tanıtımlar yapıp yarışmalara davet ettiğimiz gençlerimizin ilgisi ayrıca çok sevindirdi. İskenderun’u il finallerinde temsil edecek takımlarımıza başarılar diliyorum umarım bölge Türkiye finallerine kadar uzanan bir bilgi yolculuğumuz olur.” dedi.



Yorum Gönder