‘İSTE’ Uluslararası Platformda

23 Ekim 2020 Cuma 10:44
Bu haber 1071 kez okundu

İSTE, Uluslararası platformda son derece önem taşıyan diploma eki veren üniversiteler arasına dâhil oldu.

‘İSTE' Uluslararası Platformda

İSTE, Uluslararası platformda son derece önem taşıyan diploma eki veren üniversiteler arasına dâhil oldu.

Genç ve dinamik kadrosuyla uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla yürüyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) uluslararası saydamlığı hedefleyen ve mezun ettiği öğrencilerin elde etmiş oldukları yeti ve becerilerin tanınmasına yönelik Diploma Eki vermeye başladı.

Diploma Eki mezun öğrencilerin bir işverene veya bir üst derecede eğitim almak için başka bir yükseköğretim kurumuna başvuru yaptıklarında, başvuru yapanın yeterlilikleri hakkında başvuru yapılan kuruma detaylı bilgi sunmayı hedefleniyor.  Bu kapsamda Diploma Eki içerisinde mezun kişinin sahip olduğu yeterliliğin türü ve seviyesi, yeterliliği veren kurum bilgisi, almış olduğu derslerin içerikleri ve elde etmiş olduğu sonuçlar ve ulusal eğitim sistemine ilişkin detaylar yer alıyor.

Ön lisans ve Lisans mezunu İSTE'liler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Diploma Eki hizmetini öğrencilere sunmuş bulunuyor. Diploma Eki sayesinde İSTE'li mezunlarının akademik ve mesleki tanınırlıkları artacak ve bu mezunlar geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşım imkânına sahip olacaklar.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’de açıklamasında şöyle konuştu: “İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız ve İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün çabaları sonucunda yapılan başvurumuz olumlu sonuç verdi ve İSTE Diploma Eki veren üniversiteler listesinde yerini aldı.  Gayretli çalışmalarından dolayı Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Gönder