İSTE’yi İSTE ’yenler Artıyor

19 Ekim 2020 Pazartesi 13:49
Bu haber 980 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Birleşik Krallık ve Slovenya’dan Öğrenci ve Akademisyenlere Ev Sahipliği Yaparken, Yabancı Öğrenciler İSTE’li olmak İSTE’diklerini Söylediler.

İSTE'yi İSTE 'yenler Artıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Birleşik Krallık ve Slovenya’dan Öğrenci ve Akademisyenlere Ev Sahipliği Yaparken, Yabancı Öğrenciler İSTE’li olmak İSTE’diklerini Söylediler.

Her geçen gün büyümeye devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Erasmus Gençlik Değişim Projesi kapsamında Birleşik Krallık ve Slovenya’dan öğrenci ve akademisyenler İSTE kampüse gelerek bazı incelemelerde bulundular. Yurt dışından gelen misafir öğrenci ve öğretim elamanları İskenderun’a ve İSTE’ye hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı tarafından desteklenen “Multiculture In One World: My Own Technology (MOTECH)” isimli Erasmus+ gençlik değişimi kapsamında 11 – 18 Ekim 2020 tarihleri arasında Hatay ilinde, Hatay Vakfı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projede, Türkiye başta olmak üzere Ukrayna, Birleşik Krallık ve Slovenya’dan toplam 28 katılımcı yer alıyor.

Uluslararasılaşmaya, teknolojiye, girişimciliğe ve yenilikçiliğe önem veren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), projenin özellikle teknoloji başlığına katkı sunarken bu kapsamda, dün Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda, İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından misafirlere ev sahipliği yapıldı. İskenderun’u ve İSTE’yi, teknoloji odaklı yapılan yenilikçi çalışmaları, projeleri; yine üniversitenin uluslararası ilişkiler koordinatörlüğü tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası değişim programları ve diğer çalışmalar, düzenlenen bir etkinlikte Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından İngilizce bir sunumla anlatıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bostancıoğlu; “Öncelikle şehrimize ve İSTE’ye hoş geldiniz” diyerek şöyle konuştu: “Proje kapsamında yoğun bir tempoda çalıştığınız anlaşılıyor ve bu yüzden verdiğiniz emek için sizlere teşekkür ediyorum. Sözü fazla uzatmadan, keyifli ve faydalı bir etkinlik olmasını temenni ederek, sizleri çalışma arkadaşım Öğr. Gör. Murat Türkmenoğlu’nun sunumuyla baş başa bırakmak istiyor ve hepinize ülkemize, şehrimize ve İSTE’ye hoş geldiniz diyorum” dedi.

Eğlenceli ve interaktif sunum sonrasında, Hatay Vakfı’nın Erasmus+ Programı, gençlik değişimi projesi kapsamında gerçekleştirdiği MOTECH adlı etkinlik dâhilinde yurtdışından gelen katılımcılar üniversiteyi gezerek bölümler hakkında yetkililerle sohbet imkânı buldular. Yine üniversitenin, akademik programlarının çeşitliliği ve niteliği, üniversite bünyesinde yürütülen Erasmus+ projeleri hakkında konuklara bilgiler verildi. Program sonunda katılımcıların birçoğu üniversitenin akademik programları, eğitim dili, eğitim süresi, harç miktarları, sunulan sosyal olanaklar, yurt imkânları vb. hususlarda sorular sorduktan sonra, İSTE’de eğitim görmek İSTEdiklerini ve bunu gerçekleştirmek için neler yapmaları gerektiğini sormaları dikkatlerden kaçmazken, İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü yetkilileri de uluslararası öğrencileri İSTE ’de misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, onların hayalleri, amaçları, istekleri doğrultusunda kendilerine bir üniversite hayatı sunmaya çalışmaktan mutlu olduklarını beyan ettiler.

Proje dâhilindeki etkinlikler 18 Ekim Pazar gününe kadar İskenderun’un yanı sıra Hatay’da devam edecek. Katılımcılara proje bitiminde kazandıkları bilgi, beceri ve tecrübelerini belgeleyen birer “Youthpass Sertifikası” takdim edilecek.           

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de “Misafirlerimizin İskenderun ve İskenderun Teknik Üniversitesine olan hayranlıkları bizleri mutlu etti. Burada öğrenim görmek İSTE’yen herkese kapımızda gönlümüzde sonuna kadar açıktır. Kendilerine bir kez daha güzel ülkemize ve cennetten bir köşe olan İskenderun’umuza hoş geldiniz diyorum” dedi.

Yorum Gönder