Konukoğlu, Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

25 Nisan 2018 Çarşamba 12:58
Bu haber 1082 kez okundu

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘Tecrübe paylaşımı’ konulu konferansta öğrencilerle buluştu.

Konukoğlu, Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde ‘Tecrübe paylaşımı’ konulu konferansta öğrencilerle buluştu.

İSTE Merkez Kampüsü içerisinde yer alan Denizcilik Fakültesi binası Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuk olan işadamı Konukoğlu, babasından öğrendiği, ‘işin en büyük hilesi dürüstlüktür’, ‘rüzgar durdu ise asılın küreklere’ ve ‘iyi bir yönetici olmak’ başlıklarından oluşan iş ve hayat tecrübeleri ile iş dünyasındaki anılarını öğrencilerle paylaştı.

İSTE’de hayata geçen ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon’ programının mimarı olan Konukoğlu, öğrencilere iş yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını aktararak, tavsiyelerde bulundu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversite – Sanayi işbirliğinin önemine değinerek,  İSTE’de uygulamaya koydukları ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı’nın fikir babasının SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu olduğunu söyledi.

Konukoğlu ile daha önce Gaziantep’te birlikte çalıştıklarını belirten Dereli, “Üniversite çatısı altında intörn adı altında öğrencilerimizi son senelerinde iş dünyasıyla buluşturduk. Artık tüm Türkiye’de gerçekleştirilen intörn eğitimi olarak, bizim de ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon’ programı adı altında yürüttüğümüz bir çalışma oldu. Kendilerine bu konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimiz adına da iyi bir deneyim olmasını temenni ediyorum” dedi.

İş ve hayat tecrübeleri ile iş dünyasındaki anılarını İSTE’de öğrencilerle paylaşan Konukoğlu, “Babam beni ustanın yanına getirdi ve ustaya dedi ki; ‘Eti senin kemiği benim’ bana da ‘Burada baba yok, baba evde, burada patron diyeceksin’ dedi. Bana 6 ay süpürge tutturdular, işe yerleri süpürmekle başladım. Biz böyle çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilk önce çabalamak gerekir, emek harcamanız gerekir” diyerek, iş dünyasına attığı ilk adımı ve babasından öğrendiklerini öğrencilere aktarırken oldukça duygulandı

Öğrencilerin sorularını cevaplayan ve onlara tavsiyelerde bulunan Konukoğlu, “Hayat sizler için diplomayı aldığınız gün başlar, iş yaşamınızda geleceğiniz noktayı azminiz, çabanız ve sabrınız belirler. İş görüşmesine, kıyafetiniz temiz ve düzgün, tıraş olmuş bir halde gidin. Maaşınızı kesinlikle ön şart yapmayın. Sabırlı olun, çalışın ve başarılı olun. Zaten zorluklar başarıyı getirir” diye konuştu.

Konferansın sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na programa katılımları dolayısıyla bir teşekkür plaketi verildi.

Toplantıya, Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, işadamları,  üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Yorum Gönder