‘Altında Yapılan Kampanyalara Dikkat!’

28 Aralık 2020 Pazartesi 13:41
Bu haber 6638 kez okundu

Hatay Kuyumcular Odası Başkanı Nebil Hurigil, altında yapılan kampanyalar ile ilgili açıklama yaptı.

‘Altında Yapılan Kampanyalara Dikkat!'

Hatay Kuyumcular Odası Başkanı Nebil Hurigil, altında yapılan kampanyalar ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Hurigil açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“Altın fiyatları ons üzerinden hesaplamakta olup dünyanın her yerinde gram fiyatı aynıdır. Dönem dönem bazı kampanyalar duymaktayız Altın ticareti başka meslek guruplarına benzemez çünkü fiyat sabittir Dünyanın her kıtasında her ülkesinde aynıdır.

Öyle bahsettiğiniz gibi yüzde %20 %50 %70 gibi yüzdelik dilimleri ile indirimler olamaz sadece işçilikten indirim yapılabilir. Ancak bizim tavsiye edilen satış listemiz bu tür kampanyalardan daha uyguna gelmektedir. Vatandaşlarımız bu tür kampanyalara çok dikkat etmesi gerekir.

Altın bazı ülkelerde 14 ayar bazı ülkelerde 18 ayar bazılarında 21 ayar olarak işlenir bizim ülkemizde genelde 22 ayar altın rağbet görmektedir. Altın fiyatlarındaki artış ile 8 ayar üretimini de görmekteyiz.  Şimdi bahse konu kampanyalarda işçilikten indirim yapılmaktadır. Ancak biz kendi ilimizde tavsiye   edilen bir fiyat ekranı ve işçilik listemiz mevcut bu fiyat ekranı ve işçilik listesini hazırlarken hem esnafımızın hem de tüketicinin (müşterinin) hakkı, düşünülerek belirlenmiştir.  Dolayısı ile bizim İlimizde Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile her Kuyumcudan alışverişlerini yapabilirler

Bu vesile ile başta Ülkemizin ve tüm dünyanın bir an önce Covid-19 hastalığından kurtulmasını yüce Allahtan temenni eder 2021 yılının Tüm halkımıza Sağlık, Huzur ve mutluluklar getirmesini dilerim.”

Yorum Gönder