400 Milyon Dolarlık Altyapı Projemiz Hazır

11 Mart 2024 Pazartesi 11:30
Bu haber 63 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ziyaretlerinde yoğun ilgi ve heyecanla karşılandı.

400 Milyon Dolarlık Altyapı Projemiz Hazır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı ziyaretlerinde yoğun ilgi ve heyecanla karşılandı.

Savaş, Ticaret ve Sanayi Odası, Ayakkabıcılar Sitesi ve çeşitli mahallelere gerçekleştirdiği ziyaretlerinde iş insanları, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Lütfü Savaş, ziyaretlerinde, Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmetlerini anlattı.                  

Hatay’a 12 Arıtma Tesisi Yaptık

Göreve geldiğinden beri Hatay’daki altyapı sorunları için çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Savaş, “Şehrimize çok ciddi altyapı çalışmaları yaptık. Erzin’den Samandağ’a kadar 12 arıtma tesisi yaptık. Hatay’ın bütün projelerini bitirdik. Göreve geldiğimde hiçbir yerde beton asfalt yoktu. Şimdi yayla yollarını bile beton asfalt yapıyoruz. 400 milyon dolarlık altyapı projemiz hazır. Yıllardır iktidar partisi ilimizden en fazla belediye başkanı ve milletvekili çıkarıyor, buna karşın hükümetin bize vermiş oldukları bütçe fitne zekât gibi. Hükümetin de bizlere, verdiğimiz vergilere göre genel bütçeden para ayırılması lazım. Devletimizin yanımızda olduklarını bize hissettirmesi lazım.” Dedi.

“Reyhanlı’ya Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Önceki yıllarda olduğu gibi yine Reyhanlı’ya hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Savaş,  “Biz kazanacağız. Reyhanlı kazanacak. Reyhanlı’nın her tarafındayız. Reyhanlı’da her zaman hizmetler yaparak istekleriniz için elimizden geleni yaptık. Büyük afet yaşadık. Gecikmeli de olsa hizmetlerimiz devam edecek. Reyhanlı’mızı çok güzel hizmetlerle donatacağız.” şeklinde konuştu.

“Depremin İlk Günlerinde AFAD Yoktu”

Türkiye Acil Müdahale Planına değinen Savaş, “Hükümetin çıkardıkları yasalara göre depremlerde bütün her şeyden sorumlu İçişleri Bakanlığı ve AFAD’dır. İlgili diğer yedi bakanlık ve Kızılay da ona bağlılar. Depremin ilk günlerinde Hatay’da AFAD yoktu. Üstüne bir de arama kurtarma ekiplerini başka tarafa gönderdiler. Şehrimize kurtarma ekipleri gelene kadar biz, elimizden geleni yaptık.” dedi.

“200’den Fazla Akademisyenle Planlamalarımızı Yaptık”

Yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri anlatan Savaş, “Her mahallemizi karış karış gezerek eksiklikleri gideriyoruz. Meşakkatli iş yapıyoruz ama plan ve programla çalışıyoruz. Biz hep buradaydık. Hatay’ın deprem sonrası bütün master planını yaptık. 200’den fazla akademisyenle planlarımızı yaptık. Sağlıklı sağlam bir şekilde Hatay’ı geleceğe taşıyacağız” açıklamalarında bulundu.

“Samandağ’dan Hassa’ya Kadar Raylı Sistem Döşemek İstiyoruz”

Savaş, “Samandağ’ından Hassa’ya kadar raylı sistem döşemek istiyoruz. Birçok yerimizde içme suyu şebekesi arıtma tesisi ilgili projelerimiz var. Hatay için Ulaşım master planı dâhil çok güzel planlamalarımız var Akademisyenlerle çalışıyoruz. 900 sayfalık Hatay’ın anayasasını çıkardık. Hak sahibi olmayan insanlarımıza da konut sahibi yapma planımız var. Kura usulü dağıtımını yapacağımız konutların büyük kısmını çelikten yapacağız. Eksiklikleri gidereceğiz. Planlamalarımız da hazır.” diye konuştu.

“Şehrimizin Her Noktasında Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Şehrin her noktasında çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Başkan Savaş, “ 593 mahallemizin bütün hepsine öncelikleri doğrultusunda adil hizmet ettim. Güven ve adaletli davranarak halkımızı bütün renkleri birleştiriyoruz. Çok şükür bütün renklerimizle huzurumuza zarar verilmesine müsaade etmeden yaşadık.  Ayak izlerimiz her zaman temiz. İnsanlarımızın Refah seviyesini yükseltmek ve daha güçlü bir kent için de durmadan yorulmadan çalışacağız” dedi.

“Gidilecek Yollarımız, Atılacak Önemli Adımlarımız Var”

Başkan Savaş,” Gidilecek yollarımız atılacak önemli adımlarımız var. Hatay’ı benim kadar gezen tanıyan yok. Hatay’ımız rengârenk bir şehir. Bizim için zenginlik ve güçlü yanımızdır. Gurur duyuyorum bu şehre hizmet etmekten. Birlik ve beraberlik için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eksiklerimizi de birlikte tamamlayacağız” diye konuştu.

Başkan Savaş'a ziyaretlerinde Geçmiş Dönem CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, CHP Reyhanlı İlçe başkanı Yılmaz Sinirli ve meclis üyesi adayları eşlik etti.




Yorum Gönder