‘Atatürk’ün Emaneti Olan Topraklarımızı İşleyenlerin Yanındayız’

14 Eylül 2023 Perşembe 12:24
Bu haber 187 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu ilçesinde vatandaşlar, muhtarlar ve çiftçiler ile buluştu.

‘Atatürk'ün Emaneti Olan Topraklarımızı İşleyenlerin Yanındayız'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu ilçesinde vatandaşlar, muhtarlar ve çiftçiler ile buluştu.

Kumlu CHP İlçe Başkanı Ali Çimer’in eşlik ettiği halk toplantılarında Savaş, vatandaşların sorun, şikâyet ve taleplerini dinledi.

Akpınar, Akkuyu, Akkerpiç Mahallelerini ziyaret eden Başkan Savaş, deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları tek tek dinleyerek yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kimyasal gübrelerin toprağı bir anlamda zehirlediğine dikkat çeken Savaş, “Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında çiftçilerimiz için organomineral gübre üretiyoruz. Çiftçimize katkı sağlamak amacıyla çok az bir kârla satışa sunuyoruz. Gübremiz hem verimliliği arttırıyor hem de toprağın çoraklaşmasını önlüyor. Ayrıca uygun fiyata sunduğumuz için kartel gübre fabrikaları gübre fiyatlarını aşağı indirmek zorunda kalıyor.” diyerek çiftçilere organomineral gübre kullanmasını tavsiye etti.

Çiftçiler tarafından kullanılan gübrenin etkilerinin inceleme sonuçlarını paylaşan Savaş, "Kendi muadilleri içerisinde bizim gübremiz yaklaşık yüzde elli daha ucuz. Topraklarımızı 4 yıl içinde yenileyen bu organomineral gübre, fide ve tohum desteklerimizle çiftçimizin ayakta kalmasını sağlayacağız. Amacımız para kazanmak değil, çiftçimize destek olmak. Gazi Mustafa Kemal'den emanet edilen bu toprakların bizde kalması için toprağımızı işleyen ve üretenlerin yanında olacağız.’’ şeklinde konuştu.

Amik Ovası’ndaki sulama sorunlarına da değinen Başkan Savaş, “Reyhanlı Barajı'nı inceletmek için alanında uzman bilim insanlarından destek aldık. Barajın tabanı izole edilmediği için sular Suriye bölgesine kayıyor. Bize bir faydası yok, Suriye’deki yeraltı sularını besliyor. Reyhanlı Barajı yanlış bir projeydi. Reyhanlı Barajı’yla kurtuluş yok. Amik Ovası’nın kurtuluşu Tahtaköprü Barajı'ndan kanal ve büyük borularla suyu ovaya getirmek. Başka türlü sulama sorunu çözülmez.

Depremzedeler için kurulan çadır kentlerde Suriyelilerin çoğunlukta olduğuna ve asayiş sorunlarına sebep olduklarına dikkat çeken Savaş, "Asi Nehri çevresi yeşil alan yapılmak için planlamıştı ve riskli alan edilmişti ama temel atma çalışmaları yapıldı. İktidar ve yerel temsilcileri seçime kadar göz boyama çalışmaları yapacaklar." diyen Savaş, su sorununa da değindi. Savaş, “İihtiyacı olan kimsenin suyunu kesmeyeceğiz.  Evinde, iş yerinde ikamet eden, ben suyumu kullanıyorum, diyenlerin su aboneliğini devam ettireceğiz." diye konuştu.

HBB Kumlu Sosyal Marketini ve HBB Kumlu İtfaiye İstasyonunu da ziyaret ederek personelden bilgi aldı.






Yorum Gönder