Başkan Savaş Personelini Enflasyona Ezdirmedi!

19 Şubat 2024 Pazartesi 17:07
Bu haber 92 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, İmar AŞ. çalışanı 300 personelin maaşlarına %100 zam yaparak çalışma arkadaşlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

Başkan Savaş Personelini Enflasyona Ezdirmedi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş,  İmar AŞ. çalışanı 300 personelin maaşlarına %100 zam yaparak çalışma arkadaşlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş sendikası arasında ‘Sürekli İşçi Ek Zam Protokolü’ düzenlenen törenle imzalandı. İmzalanan protokol ile HBB’ye bağlı Hatay İmar Sanayi A.Ş. çalışanı 300 personelin maaşına % 64.77’lik enflasyon farkının üzerinde %100 zam yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından, personellerinin Hatay’daki bütün insanların yarasını sarmak için büyük bir mücadele gösterdiklerinin altını çizdi.

6 Şubat’ta büyük bir badire atlattıklarını buna rağmen hayata tutunmaya ve hayata tutunurken de Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Savaş, “Biz büyük bir aileyiz ve bu aile içerisinde yıllardır bizimle çalışan arkadaşlarımız olduğu gibi yeni katılan arkadaşlarımız da var. Bütün amacımız Hatay’a hizmet etmek, hizmet ederken de alın teriyle etmiş olduğumuz hizmetin karşılığını almak. Bu dik dur eğilme cümlesi güzel bir cümle ama biz hiç eğilmedik arkadaşlar, biz kırılırız ama asla eğilmeyiz. Hiçbir zaman eğilmedik. Bir tek rabbimizin karşısında eğiliriz. Onu dışında kimsenin karşısında eğilmeyiz. Kendi kardeşlerimizi de eğilmesini istemeyiz.” Dedi.

Son zamanlarda artan enflasyonun farkında olduklarını kaydeden HBB Başkanı Savaş,  okul masrafları, gıda masrafları, ev kirası, elektrik, doğalgaz gibi giderlerin özellikle son yıl içerisinde müthiş arttığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hatay Büyükşehir Belediyesi de sizler gibi fakirleşti biraz. Yani bunu ağlama edebiyatı yapmak için söylemiyorum. Giderlerimiz 12 kat arttı. Depremle birlikte gelirlerimiz %40’a düştü ama biz bir aileyiz ve aile içerisindeki bütün kardeşlerimizin de hayata tutunmasını sağlamak için bütün imkânlarımızı zorluyoruz. Diğer işçi arkadaşlarımız için anlaşmamız enflasyon oranındaydı, yani 64. 77’ydi, Onlara %82,5 yaptık. Size %100 yaptık. 12 buçuğu ikiye katlayacağız ve 25 bin oluyor. Hayırlı uğurlu olsun.” 

Konuşmasının sonunda bir kez daha personeline seslenen Savaş, yapılan anketlerde açık ara önde olduklarına vurgu yaparak, gelecekle ilgili hiç endişe etmemelerini,  31 Mart’tan sonra bir ve bütün olarak Hatay’ı hep birlikte tekrardan ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.




Yorum Gönder