Başkan Savaş’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

11 Kasım 2023 Cumartesi 13:59
Bu haber 114 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Başkan Savaş'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. 

 

Başkan Savaş’ın mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı, eşsiz deha yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 85. yılındayız. Hatay Atatürk’ün ‘şahsi meselesi’dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden, “Milletime söz verdim, Hatay’ı alacağım.’ diyerek şehrimizi Türkiye Cumhuriyetimiz sınırlarına dâhil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından asla ayrılmayacağız. Hatay’ımızın, ebedi başkomutanımız Atatürk’ün ‘şahsi meselesi’ olduğunu daima aklımızda tutarak 6 Şubat Depremi’nin yaralarını durmaksızın çalışarak saracak; Ata’mızın açtığı yoldan, gösterdiği hedeflerden şaşmadan şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Ata’mızın bizlere emanet ettiği ve depremlerde ağır yara alan Hatay’ımızı bilimin ışığında yeniden ayağa kaldıracağız. Atatürk'ün en büyük eseri 100. Kuruluş Yılı’nı kutladığımız lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla ve de bilinçle bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha refah ve varlık içinde yaşayan bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır. Şehrimize ‘Hatay’ ismini veren, yaşadığımız şehri şahsi meselesi olarak gören, topraklarımızın Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu vesile ile Atatürk’ün silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun!” dedi.





Yorum Gönder