Başkan Tosyalı’dan ‘Çanakkale Zaferi’ Mesajı

18 Mart 2021 Perşembe 16:50
Bu haber 408 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tosyalı'dan ‘Çanakkale Zaferi' Mesajı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Çanakkale ruhunun canlı tutulması ve genç nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı mesajında, şunları kaydetti:

“Dünya tarihinin dönüm noktalarını belirleyen, emsalsiz kahramanlıkları destanlaştırarak nesilden nesile aktaran Türk Milleti, Çanakkale’de elde ettiği zaferle dönemin en güçlü ordularını büyük bir hezimete uğratmıştır. Bu milletin, hürriyet ve bağımsızlık uğruna gerekirse tüm fertlerinin seve seve can vermeyi göze aldığını 57. Alayın tüm kahramanlarının şehadeti onaylarken, her siperinde ayrı bir destan yazan Kahraman Mehmetçiğin mücadelesi, emperyalizme karşı duruşun da simgesi olmuştur.

Tarihin en şiddetli deniz ve kara muharebesinin yaşandığı Çanakkale, düşmanın silah üstünlüğü karşısında, canından başka varlığı olmayan bir milletin azim ve kararlılığını göstermesi açısından da unutulmazdır.

Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür.

Çanakkale Savaşı, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı kararlılığın simgesidir.

Türk Milleti, vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Dünya’da eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Çanakkale Zaferimizin 106. yılını kutluyorum.”

Yorum Gönder