Çandır Mazılık Yolu Tamamlandı

04 Mayıs 2021 Salı 17:51
Bu haber 624 kez okundu

Hatay’ın Yayladığı İlçesine bağlı Çandır köyünde geçimini küçük baş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan köy halkının yol çilesi sona erdi.

Çandır Mazılık Yolu Tamamlandı
Hatay’ın Yayladığı İlçesine bağlı Çandır köyünde geçimini küçük baş hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan köy halkının yol çilesi sona erdi.
Çandır köyünde Yörük kökenli vatandaşlarımızın yüz yıllardır  kıl keçisi yetiştiriciliği ile geçimini sağlarken,  zor şartlarda hayvanlarını yetiştirdikleri, süt ve peynirlerini pazara ulaştırmada zorluk çektikleri yıllardır biliniyordu.
Köyün ileri gelenlerinden eski muhtar ve emekli öğretmen Şakir Altaş’ın 4 yıldır emek verdiği yol projesini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a sunmasının ardından, Başkan Savaş projeye destek verdi ve 9 Km.lik yol Belediye ekiplerinin hummalı alışması ile tamamlandı ve Köy halkı mutlu sona erdi.
 Bir önceki dönem muhtarı olan emekli öğretmen Şakir Altaş, Yollarının açılması nedeniyle yaptığı teşekkür konuşmasında;  “Çandır Köyü Yayladağı’nın Yörük kökenli Kıl Keçisi yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan bir köydür. Bu köy kıl keçilerini Akdeniz’in Kel dağına bakan yamaçlarında yaklaşık 500-600 rakımlı Mazılık dediğimiz yerde otlatır doğal ve nefis ürünler yetiştirirlerdi ve yaklaşık 100 yıldır bu işi yapmaktalar idi. Daha sonra çiftçiliğin gelişmesiyle halkın bir bölümü toprakla uğraşırken hala kıl keçisi yetiştiriciliğine de devam edilmektedir. Önceleri 8-10 bin baş olan kıl keçisi yetiştiriciliği zamanla 2 bin  başa kadar düşmüştür. Köyümüz için böylesi önemli bir geçim kaynağının tekrar gündeme gelip çoğalması ve bölge halkımıza taze sağlıklı süt ve süt ürünlerinin pazarlanmasını sağlamak için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız istişare sonucunda, sesimize kulak verildi ve nihayet yolumuz tamamlandı.  Şimdi 9 Km.lik bu yolu şu anda yaya olarak 1.5 saatte araba ile 25 dakika ile gidilir hale gelindi. Artık  insanlarımız bu yol sayesinde ürünleri daha rahat pazarlara ulaştıracaklardır. Böylelikle bu geçim kaynağı daha da çoğalacakt bölgemiz ekonomisine katma değer sağlanacaktır. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket eden ve bizlere destek olan Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanımız Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ediyoruz. Yolumuz Hayırlı olsun” dedi. Köy halkı da yolun yapımında ve projenin gerçekleşmesinde öncülük eden Emekli Öğretmen Şakir Altaş’a ve nezdinde Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ettiler.

Yorum Gönder