‘Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin’

13 Ocak 2021 Çarşamba 16:19
Bu haber 1362 kez okundu

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, çocuk hastalıkları ve corona virüs sürecinde çocukları koruma yöntemleri ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

‘Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin'

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, çocuk hastalıkları ve corona virüs sürecinde çocukları koruma yöntemleri ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

İskenderun Palmiye Hastanesi’nin sevilen hekimlerinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, klinik olarak verdikleri hizmetlerden bahsetti. Bölgede sık karşılaştıkları çocuk hastalıkları ve çocukları hastalıklardan korumak için yapılması gerekenleri anlattı. Grip ve zatürre aşıları, çocukları korona virüsten korumanın yolları ve pandemi sürecinde çocuk sahibi olan ailelere tavsiyeler konusunda önemli konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Enfeksiyonla mücadelede, bağışıklık sisteminin önemini vurgulayan Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu, “Bağışıklık sistemi zayıf çocuklar daha sık ve daha fazla hastalanıyorlar. Çocukları yeterli ve dengeli beslemek hem enfeksiyona bağlı hastalıklarda, hem de bağışıklığı güçlendirmede önemlidir. Anne sütü, yeni doğan bebeklerin ilk altı ay boyunca tüm besin ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Yeni doğan döneminden itibaren tüm aşıların yaptırılması önem arz etmektedir. Çocuklarınızın sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmesine özen gösterin. Tek yönlü beslenme, ciddi hastalıklara sebep olabilmektedir. Bağışıklık sistemine en faydalı olan gıdalardan biri de kırmızı ettir. Kemik sulu çorbalar, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyona karşı direncini arttırır. Çocuğunuzun bol sıvı tüketmesini sağlayın. Çocuğunuz vitamini, besinlerden almalıdır. Doğal yolla alınan vitamin, takviye alınan vitaminlerden daha faydalı ve etkilidir. Çocuklara düzenli ve sık el yıkama alışkanlığı kazandırın” dedi.

Çocukları korona virüsten korumanın yollarından da bahseden Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu, “Çocukların doğru şekilde ellerini yıkadığından emin olun. Yemeklerden önce ve sonra, kalabalık yerlerde bulunduktan sonra, hasta olan birinin yakınında bulunduktan sonra mutlaka ellerin yıkanmasını sağlayın. Suyun bulunmadığı yerlerde el dezenfektanı kullanarak ellerin üzeri ve parmak araları da dâhil olmak üzere elin tamamına yedirilmesini sağlayın. Hastalıktan korunabilmede güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekir. Sağlıklı beslenme düzeni, açık havada egzersiz ve yeterli uyku çocukların bağışıklığını güçlendirmeye yardımcı olur” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.







Yorum Gönder