CRT Şirketler Grubundan ‘Globalleşme’ Konferansı

12 Nisan 2021 Pazartesi 14:14
Bu haber 684 kez okundu

Ulusal kültürlerin, ekonomilerin ve sınırların bütünleştiği, hemen hemen her alanda yeni eğilimlerin güç kazandığı günümüz iş dünyasında, yeni bir yapılanmayla yol almaya başlayan Ceritbinmez Şirketler Grubu, yaşanan gelişmelere paralel olarak her alanda ‘entegrasyon ve uluslararasılaşma’ fikrini uygulamaya geçirmeye başladı.

CRT Şirketler Grubundan ‘Globalleşme' Konferansı

Ulusal kültürlerin, ekonomilerin ve sınırların bütünleştiği, hemen hemen her alanda yeni eğilimlerin güç kazandığı günümüz iş dünyasında, yeni bir yapılanmayla yol almaya başlayan Ceritbinmez Şirketler Grubu, yaşanan gelişmelere paralel olarak her alanda ‘entegrasyon ve uluslararasılaşma’ fikrini uygulamaya geçirmeye başladı.
Değişim ve dönüşümle yakalanacak avantajların daha etkin biçimde harekete geçirilmesi amacıyla Ramada Otel’de bir organizasyon düzenleyen CRT Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez; ulusal ve küresel ilişkilerin güçlenmesine hizmet etmek amacıyla bu tür çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CRT Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ceritbinmez, şirketlerinin gelişimindeki tarihsel süreci, vizyon, misyon ve geleceğe yönelik bakış açıları hakkında bilgiler verdi.

1985 yılında temelleri atılan şirketlerinin bugün ‘Ceritbinmez Şirketler Grubu’ (CRT) olarak yoluna devam ettiğini belirten Atıf Ceritbinmez; şu açıklamaları yaptı: “Küreselleşmeyi dünya ekonomisi ve uluslararası finansal sistem için önemli, yararlı, zorlayıcı, kaçınılmaz ve geri dönülemez bir süreç olarak görüyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelerin ışığında 1990’lı yıllarda belirginleşen, 2000’li yıllarda iyice şekillenmeye başlayan yenidünya düzeni, toplumsal yaşamın tüm alanlarını etkilemektedir. Küreselleşme tüm dünyada rekabeti de artırmıştır. Yeni finansal araçların ve piyasaların gelişmesine paralel olarak, risk ölçüm ve risk yönetim teknikleri de büyük ölçüde değişmiştir. Bu nedenle yaşamın her alanında tanıklık etmekte olduğumuz çok hızlı değişim, dönüşüm kavramlarını sistem ve süreç mantığı içinde şirketlerimizde de uygulamaya başlamaktayız. Dinamik gelişmelerin yaşandığı günümüz finans dünyasında, küreselleşmenin beraberinde getirdiği fırsatlar ve zorlukları iyi kavramamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz.”

Değişen dünya konjektörüne uygun olarak yaşama geçirdikleri kurumsallaşma çalışmalarına dikkat çeken Ceritbinmez; “Hedefimizi gerçekleştirmek için Profesyonel insanları kadromuza kattık. Değişen pazar koşullarına uyum sağlamak amacıyla yeni stratejiler oluşturduk. Global pandeminin ortaya çıkardığı zorlu koşulları bir öğrenme, uyum sağlama ve gelişme fırsatı olarak değerlendirdik. Organizasyonel büyüme ve yapılanmamızı yeniden oluşturduk. Yol arkadaşlarım, kardeşim Edip Ceritbinmez, eşim Nur Ceritbinmez ve tüm ekibimizle birlikte 2021 yılından itibaren global çapta gerçekleştirdiğimiz projelerin sayısını artırarak gücümüzü ve büyüme ivmemizi hızlandıracağız. Değişim ve dönüşüm yolculuğumuzda potansiyelimizi global çapta bir başarı öyküsüne ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

FED Eski Ekonomisti ve Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz, dijitalleşmeyle birlikte hayatımıza giren ve kavram karmaşası en yüksek noktada olan Kripto paralar ve blok zincir konusunda açıklamalarda bulundu. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde olan Bitcoin’in Türkiye ekonomisinin 1.5 katı büyüklüğüne ulaştığına vurgu yapan Erkin Şahinöz; "Kripto para aleminde bitcoin buranın rezerv parasıdır. Yüzde 56 ağırlığa sahip ama giderek düşüyor. Çünkü coin sayısı artıyor, diğer coinler popülerleşmeye başlıyor. Dolayısıyla kripto para ve blok zincir dünyası için bitcoinin yüzeysel olarak ağırlığının düşmesi iyi bir şey. Fiyatı 60 bin dolar civarında. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde. Neredeyse Türkiye ekonomisinin 1.5 katı büyüklüğüne ulaşmış sadece bir kripto para. Ethereum son günlerde hareketlendi. Kripto para ile bir aracı olmadan değer transferi, para transferleri yapılabiliyor, zaman değişiyor. Dünya oraya doğru gidiyor. Burada iyi düşünmek lazım " diye konuştu. Şahinöz, programda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.





Yorum Gönder